Ostalo

Patricky ‘Pitbull‘ Freire otkrio tko će kupiti Bellator? ‘Već razmišljam o njihovim borcima‘

Patricky Freire

 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni Bellatorov borac već se na neki način oprostio s Bellatorom kao zasebnom organizacijom

Dobar dio ove godine špekulira se o prodaji Bellatora, ponajveće svjetske MMA organizacije. Raznorazne priče su isplivale u tom periodu, od gašenja organizacije pa do vrlo izglednijeg spajanja s nekim drugim velikim MMA organizacijama.

Sigurno i UFC-ovi čelnici pozorno prate razvoj ove situacije, jer nema sumnje da bi unutar Bellatorovog rostera mogli pronaći mnoštvo zanimljivih akvizicija. Međutim, kao glavni favorit za kupnju Bellatora konstantno se ističe PFL. Dođe li do spajanja PFL-a i Bellatora, UFC bi dobio vrlo ozbiljnu konkurenciju, a sudeći prema najnovijim izjavama Patrickyja ‘‘Pitbull‘‘ Freirea, PFL bi uistinu mogao kupiti Bellator.

‘‘Tužan sam jer bi Bellator mogao okončati svoje poslovanje pod tim imenom zbog svih ljudi tamo i prijateljstava koja sam stekao kroz 10 godina unutar organizacije. Sve bi ih zagrlio kao da su mi obitelj.‘‘, započeo je Freire u Trocacao Franca podcastu, a potom se dotaknuo spajanja s PFL-om.

‘‘Tužno je jer ne znamo kakav ćemo tretman imati u PFL-u. Tretman koji moj brat (Patricio) i ja imamo u Bellatoru zbilja je jedinstven. Možemo razgovarati s ‘matchmakerom‘ kao da smo bliski prijatelji. Zapravo sa svima u organizaciji razgovaramo na takav način.‘‘, rekao je Patricky Freire.

Radi se zapravo o vrlo interesantnoj izjavi Patrickyja Freirea. Iako apsolutno ništa još nije potvrđeno, ‘‘Pitbull‘‘ je na neki način otkrio da PFL definitivno radi na kupnji Bellatora. Izjavom u nastavku podcasta samo je dodatno potvrdio da bi Bellatorovi borci uskoro mogli postati PFL-ovim borcima.

‘‘Prodaja je tužna jer ne znamo kako će sve izgledati, ali kad su izazovi u pitanju, mislim da je to dobro. Moći ću nastupati u raznim mečevima i čekaju me dobre borbe protiv boraca iz PFL-a. Već razmišljam o njima. Vidjet ćemo kako će se to rasplesti.‘‘, rekao je jedan od dvojice ‘‘Pitbull‘‘ braće.

PFL-ov turnir uistinu bi postao daleko jači ukoliko se pojačaju Bellatorovim borcima. Samo zamislite da imena poput Ryana Badera, Yaroslava Amosova, A.J. McKeeja, braće ‘‘Pitbull‘‘, Johnyja Eblena, Vadima Nemkova itd. postanu dijelom PFL-ovog rostera.

Naravno, još uvijek je prerano za ikakve prognoze i zaključke, unatoč izjavama Patrickyja Freirea koje puno toga otkrivaju.

Linker
01. svibanj 2024 10:25