Ostalo

Patricky ‘Pitbull‘ utišao publiku u Dublinu i došao do pojasa nakon 10 godina u Bellatoru

Patricky Freire

 Screenshot (youtube, Cbs Sports)
Stariji brat uspješnijeg Patricija Freirea napokon je postao Bellatorovim prvakom

Nakon ''Pitbulla'', novi prvak Bellatorove lake kategorije ponovno je ''Pitbull''. Međutim, radi se o dva različita borca koja su ujedno i braća. Patricio Freire početkom desetog mjeseca odrekao se svoje titule u lakoj kategoriji te se želi fokusirati isključivo na perolaku kategoriju u kojoj mu je A.J. McKee uzeo pojas.

Tako je stariji brat Patricky ''Pitbull'' Freire dobio priliku boriti se protiv Petera Queallyja za pojas u Bellatorovoj lakoj kategoriji. Sjajno je 35-godišnji Brazilac iskoristio priliku, nokautiravši irskog borca u drugoj rundi. Patricky je tako nakon 10 godina nastupanja za Bellator i ukupno 24 nastupa za promociju (16-8-0), napokon došao do titule prvaka, na Bellator 270 priredbi u Dublinu.

Peter Queally imao je veliku podršku publike u Dublinu, no ''Pitbull'' je publiku na koncu utišao. Brazilac se u prvoj rundi fokusirao na udarce u tijelo protivnika i konstantni pritisak. Queally se s druge strane trudio držati na distanci, a to je radio s puno low kickova.

Početkom druge runde, Freire je uboden u oko od strane Irca. Radilo se o poprilično gadnom ubodu u oko, no Brazilac uspijeva nastaviti. Kao da se ''Pitbull'' naljutio nakon te situacije te je dodatno pritisnuo Queallyja. Brzo je Freire pogodio desnicom kojom je uzdrmao domaćeg borca. Queally je čak i pokleknuo na jedno koljeno, a Freire je u nastavku akcije samo dovršio posao.

Inače, ova borba ujedno je i revanš, a u petom mjesecu ove godine slavio je Queally prekidom po isteku druge runde. Po njegovu žalost, Freire je pobijedio u bitnijem meču, ovom za pojas prvaka.

Sunaslovna borba večeri dodatno je pokvarila večer za glasne irske navijače. U dvoboju trećerangiranog izazivača bantam kategorije, Patchyja Mixa (15-1-0) i šestorangiranog izazivača Jamesa Gallaghera (11-2-0), slavio je Amerikanac Mix. 28-godišnji Patchy ''giljotinom'' u trećoj rundi savladao je borca kojeg mnogi nazivaju ''Mini Conorom (McGregorom)''.

Sjajna atmosfera bila je u 3Dublin Areni, a sami put Jamesa Gallaghera ka Bellatorovom kavezu bio je poprilično zanimljiv prizor s obzirom na cjelokupnu atmosferu.

Ipak, Patchy Mix nije podlegao pritisku te je kao i ''Pitbull'', totalno utišao publiku. James Gallagher dobro je otvorio meč i djelovao je nešto bolje na nogama tokom prve runde. Oba borca imali su pokušaje ''giljotine'' u toj dionici borbe, no niti jedan nije bio uspješan u tome.

Druga runda donosi probuđenog Mixa koji većinu runde provodi kontrolirajući Gallaghera u parteru. Kulminacija svega uslijedila je tokom treće runde. Gallagher je pokušao rušiti svog protivnika, Mix ekspresno zaključava ''giljotinu'' i nekoliko trenutaka poslije dolazi do svoje 11. pobjede submissionom u karijeri. Razočaravajuć ishod za 25-godišnjeg Irca u meču protiv Mixa koji je dan ranije pao na vaganju prekoračivši limit za 1.7 ''pounda''. Inače, borba je ponudila pregršt pokušaja ''giljotine'', a na kraju je Mix bio nešto uspješniji u tome.

''Main card'' činile su još dvije borbe. Ilias Bulaid podijeljenom sudačkom odlukom savladao je Georgesa Sasua u meču perolake kategorije, a Pedro Carvalho jednoglasnom odlukom pobijedio je Daniela Weichela u jako dobrom meču, također u perolakoj kategoriji.

Preliminarni dio priredbe ponudio je sedam mečeva, a kompletne rezultate možete pročitati pri dnu teksta.

Bellator 270 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Patricky Freire def. Peter Queally via KO – R2, 1:05 – za pojas u lakoj kategoriji

Patchy Mix def. James Gallagher via submission – R3, 0:39

Pedro Carvalho def. Daniel Weichel via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Ilias Bulaid def. Georges Sasu via podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 30-27)

Preliminarni dio priredbe:

Ciaran Clarke def. Jordan Barton via submission (RNC) – R3, 4:11

Daniele Scatizzi def. Brian Hooi via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Lee Chadwick def. Arunas Andriuskevicus via podijeljena sudačka odluka (28-29, 30-27, 29-28)

Gokhan Saricam def. Charlie Milner via TKO – R1, 0:15

Nicolo Solli def. Bobby Pallett via podijeljena sudačka odluka (30-27, 28-29, 29-28)

Danni Neilan def. Audrey Kerouche via TKO – R3, 3:58

Yusuf Nazokatov def. Stephen Costello via submission (heel hook) – R2, 2:24

Linker
13. travanj 2024 21:27