Ostalo

Paul poslao oštru poruku: ‘Borci se moraju probuditi, kako je moguće da legenda dobije 200.000 dolara?‘

Jake Paul

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Ovo nije prvi put da je Paul istupio i kritizirao plaće UFC boraca i Danu Whitea

Donald Cerrone nije zaradio milijune za najveću borbu svoje karijere, a Jake Paul želi znati zašto. U isječku iz nedavnog intervjua koji je "Cowboy" napravio u podcastu Rodeo Time, član UFC-ove Kuće slavnih oborio je ideju da je dobio veliku plaću za svoju borbu s Conorom McGregorom, koja se održala na UFC-u 246 u siječnju 2020. godine

Borba je označila McGregorov povratak MMA-u nakon 15-mjesečne pauze, a "The Notorious" je tvrdio da će zaraditi najmanje 80 milijuna dolara za borbu koju je pobijedio nokautom za samo 40 sekundi.

Kao što je Cerrone nekoliko puta spomenuo u prošlosti, on nema naviku pregovarati o većoj plaći izvan svog postojećeg ugovora, a navodno mu je zajamčeno 200.000 dolara uz dodatak od 200.000 dolara ako pobijedi McGregora. Ne zna se je li Cerrone dobio ikakve bonuse za borbu, iako po njemu to zvuči dvojbeno.

Paul, poznati protivnik izvršnog direktora UFC-a Dana Whitea kada se radi o temi plaća boraca, nije bio sretan kad je čuo ovo te je poslao oštru poruku:

"Borci se moraju probuditi. Kauboj je legenda, veliko ime i veteran, kako je moguće da je zaradio 200.000 dolara? Taj je ‘event‘ vjerojatno zaradio 80 milijuna dolara".

Ovo nije prvi put da je Paul istupio i kritizirao plaće UFC boraca i Whitea. Paul je često hvalio svoje boksačke mečeve s bivšim UFC zvijezdama Andersonom Silvom, Tyronom Woodleyem i Benom Askrenom kao izuzetno unosne za MMA borce i nedavno je rekao da vjeruje da je White "zabrinut" zbog konkurencije nakon što se PFL spojio s Bellatorom u prosincu.

Cerrone se povukao iz MMA-a nakon poraza od Jima Millera u srpnju 2022., okončavši svoju slavnu karijeru u nizu od sedam borbi bez pobjede. U podcastu je procijenio da je u svojoj borilačkoj karijeri zaradio oko "10 milijuna dolara" i da je zadovoljan svojom zaradom.

Linker
19. travanj 2024 10:59