Ostalo

PFL doveo prvo veliko pojačanje za treću sezonu

 Professional Fighters League
Godina je tek krenula, a PFL je već počeo s velikim pojačanjima svog rostera za treću sezonu turnira. Laku kategoriju pojačat će sjajan borac koji je već bio dio promocije u prvoj sezoni. Radi se o bivšem borcu UFC-a te posljednje Rizina, Johnnyju Caseu.

Johnny "Hollywood" Case 30-godišnji je američki borac koji je u dosadašnjoj karijeri odradio je već 35 profesionalnih borbi uz vrlo dobar omjer 27-7-1. Posebno se istaknuo kao član UFC-a, gdje je od 2014. do 2017. odradio šest borbi. Otvorio je nizom od četiri pobjede, da bi onda uslijedili porazi od Jakea Matthewsa i Anthonyja Rocca Martina, nakon čega mu promocija iznenađujuće nije ponudila nastavak suradnje.

2018. uskočio je u PFL-ov turnir kao zamjenski borac, a onda je bez borbe izborio mjesto u doigravanju nakon što je Jason High na vaganje došao pretežak. U četvrtfinalu se borio protiv danas dvostrukog PFL pobjednika, Natana Schultea te je eliminiran na račun PFL pravila, nakon neodlučene borbe na dvije runde. Nakon toga je potpisao za Rizin gdje je odradio četiri borbe. U prve tri je slavio, a onda je posljednjeg dana prošle godine pristupio turniru lake kategorije. Tamo je poražen nokautom u prvoj rundi od Tofiqa Musaeva. Iako je imao ponudu Rizina za nastavak suradnje, odlučio se vratiti u PFL, gdje će ovog puta startati od početka turnira.

PFL je već ranije najavio kako će treća sezona kvalitetom biti neusporediva s prve dvije i da namjerava potpisati sve najbolje borce koje imaju na raspolaganju. Prvo pojačanje odradili su već prošlog mjeseca kad su u promociju doveli Roryja MacDonalda.

Kako sezona počinje tek u lipnju, PFL je najavio da će ove godine odraditi i nekoliko priredbi prije toga. Kako su rijetko koji borci spremni biti pola godine ili duže na pauzi, nema nikakve sumnje da će se mnoge od sudionika moći vidjeti već na tim programima, možda čak i friško dovedenog Casea.

Linker
11. svibanj 2024 09:09