Ostalo

PFL finala: Kayla Harrison osvojila naslov, Ray Cooper III prvak u velteru

Kayla Harrison
 Screenshot
Završena je i posljednja velika MMA priredba u 2019. godini, finala druge sezone PFL-a u kojima su se najbolji borili za ukupno šest milijuna dolara koje su podijelili novi prvaci.

U glavnoj borbi priredbe u Madison Square Gardenu dvostruka olimpijska pobjednica Kayla Harrison u revanšu je pobijedila Larissu Pacheco, postala prva prvakinja lake kategorije i osvojila nagradu od milijun dolara.

Još uvijek neporažena Harrison dominirala je u svih pet rundi i jednoglasnom odlukom sudaca izborila sedmu pobjedu u karijeri i PFL-u.

Ray Cooper III (20-7-1 MMA, 7-2-1 PFL) iskupio se za prošlogodišnji poraz u finalu i osvojio naslov u velteru pobjedom protiv Davida Michauda (18-6 MMA, 3-2 PFL). Ovaj okršaj posebno je zanimljiv jer je u konkurenciji u novoj sezoni i bivša zvijezda UFC-a i Bellatora Rory MacDonald.

Cooper je u sjajnoj predstavi kontrolirao Michauda i srušio ga u prvoj rundi udarcem u tijelo, ali u drugoj primio nekoliko neugodnih udaraca koljenima u glavu. No, Cooper se oporavio, došao do takedowna, Michaud je ponovno stao na noge, ali nije dočekao kraj runde. Cooper ga je srušio snažnim udarcem u jetru i završio udarcima za pobjedu u finalu.

Ruski teškaš Ali Isaev (9-0 MMA, 5-0 PFL) osvojio je titulu prvaka i bogatu nagradu pobjedom protiv Jareda Rosholta (20-8 MMA, 6-4 PFL) prekidom u četvrtoj rundi. Iako je Rosholt prijetio Isaevu dobrim udarcima tijekom cijele borbe, a u prvoj rundi zaprijetio i giljotinom, Isaev ga je izmorio dominirajući u prve tri runde hrvačkog okršaja. U posljednjoj minuti četvrte runde ground-and-poundom je završio protivnika koji više nije odgovarao na udarce i sudac je prekinuo borbu.

Nathan Schulte (20-3-1 MMA, 9-0-1 PFL) i Loik Radzhabov pružili su najbolju borbu večeri i 25 minuta neprekidne akcije. Nakon pet rundi Schulte je jednoglasnom odlukom sudaca i drugu godinu zaredom završio kao pobjednik i prvak lake kategorije, a u džep spremio još jedan milijun.

Lance Palmer (22-3 MMA, 11-0 PFL) je treći put pobijedio Alexa Gilpina (14-4 MMA, 2-3 PFL), drugu godinu zaredom osvojio naslov u perolakoj kategoriji i još jednom odnio kući milijun dolara. Palmer je dominirao u hrvanju tijekom pet rundi, a Gilpin je imao svijetlih trenutaka na početku borbe, no suci su bili jednoglasni.

Naslov u poluteškoj osvojio je Argentinac Emiliano Sordi brzom pobjedom protiv Jordana Johnsona u prvoj rundi. Sordi (22-8 MMA, 6-1 PFL) i Johnson (12-2-1 MMA, 2-2-1 PFL) razmjenjivali su udarce od početka meča, a Sordi je pogađao bolje i jednim udarcem srušio protivnika sredinom runde te ga završio ground-and-poundom.

Rezultati PFL Finala

Kayla Harrison def. Larissa Pacheco, jednoglasna odluka sudaca (50-43, 50-45, 50-45)

Ray Cooper III def. David Michaud, TKO (udarci), Runda 1, 2:56

Ali Isaev def. Jared Rosholt, TKO (udarci), Runda 4, 4:09

Natan Schulte def. Loik Radzhabov, jednoglasna odluka sudaca (49-44, 49-46, 48-47)

Lance Palmer def. Alex Gilpin, jednoglasna odluka sudaca (50-43, 50-44, 50-44)

Emiliano Sordi def. Jordan Johnson, TKO (udarci), Runda 1, 2:01

Brendan Loughnane def. David Alex Valente, jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
14. travanj 2024 20:28