Ostalo

PFL-ov event večeras nudi fantastičan okršaj: Nekadašnji Soldićev rival ukrstit će rukavice s borcem koji je porazio Uroša Jurišića

Murad Ramazanov (lijevo) vs. Shamil Musaev (desno)

 Screenshot (youtube, Pfl)
Kompletan program PFL-ove priredbe izgleda sjajno

Drugo kolo ovosezonskog PFL-ovog turnira bit će zaključeno večeras, točnije u noći s petka na subotu. Borcima velter kategorije i borcima perolake kategorije preostalo je odraditi nastupe drugog kola, nakon čega će biti poznati svi polufinalisti koji će nastaviti borbu za glavnu nagradu u iznosu od jedan milijun američkih dolara.

Event će predvoditi Brendan Loughnane i Justin Gonzales, a ‘‘fight card‘‘ prepun je kvalitetnih i renomiranih boraca. Logan Storley, renomirani Bellatorov borac nastupit će u ‘‘co-main eventu‘‘ i borit će se protiv Luce Poclit, a vrlo interesantan bit će okršaj između Brennana Warda i odličnog Magomeda Umalatova.

Nekadašnji UFC-ov borac Lorenz Larkin nastupit će na ‘‘prelimsima‘‘, ali njegov meč svakako nije dio turnirskog formata. U sklopu turnira nastupit će Andrey Koreshkov, nekadašnji Bellatorov prvak velter kategorije. Odlični Rus također je završio na ‘‘prelimsima‘‘, a njegov protivnik bit će Goiti Yamauchi, borac koji je također godinama nastupao u Bellatoru. Koreshkov je u prvom kolu izgubio meč protiv Magomeda Umalatova i pobjeda je imperativ ako želi doći do polufinala.

Možda i najzanimljiviji okršaj na ovom eventu također je dio preliminarnog dijela priredbe. Dva neporažena Rusa ukrstit će rukavice u sklopu velter kategorije. Shamil Musaev (17-0-1) naći će se jedne strane kaveza, a nasuprot njega stajati će Murad Ramazanov (12-0-0).

Shamila Musaeva pamtimo ponajviše po nastupima u KSW-u, a posebno po meču koji je odradio 2021. godine. Musaev je tada porazio Slovenca Uroša Jurišića, a nakon meča uslijedio je sukob dvaju timova. Musaev je tada bio dio UFD Gyma, a između UFD-a i Jurišića postojale su tenzije zbog Jurišićevih prozivki koje je upućivao Robertu Soldiću.

Murad Ramazanov također ima određene poveznice s borcima iz UFD Gyma. Sjajnog Dagestanca pamtimo po meču protiv hrvatskog borca Roberta Soldića. Ramazanov i Soldić borili su se krajem 2022. godine, a meč je završio ‘‘no contestom‘‘, nakon što je Ramazanov uputio nedozvoljeni udarac koljenom u međunožje. Borba je potrajala samo tri minute.

Musaev i Ramazanov otvorili su turnir glatkim pobjedama. Murad je već u prvoj rundi završio Laureana Staropolija, nekadašnjeg UFC-ovog velteraša, dok je Musaev nokautirao Logana Storleyja u drugoj rundi borbe. Murad dijeli prvo mjesto s Donom Madgeom, dok je Musaev na trećoj poziciji. Oba borca među glavnim su favoritima za osvajanje turnira i čeka nas prava poslastica.

PFL-ov event starta u ponoć, a kompletan ‘‘fight card‘‘ i poretke po kategorijama možete pogledati ispod ovog teksta. Prijenos eventa možete pogledati na Arena Fight kanalu.

image

PFL fight card

Wikipedia

image

Poredak perolake kategorije

Wikipedia

image

Poredak velter kategorije

Wikipedia

Linker
28. lipanj 2024 23:15