Ostalo

PFL-ovi borci lake i velter kategorije večeras se bore za ulazak u finale: Polufinalist kažnjen zbog pada na vagi

Carlos Leal

 Screenshot (youtube, Pfl)
Pretposljednji event ovosezonskog turnira održava se u pomalo čudnovatom terminu, u noći sa srijede na četvrtak

Posljednji od ukupno tri PFL-ova polufinalna eventa čeka nas večeras od 0:30h. Borci lake i velter kategorije odradit će svoje polufinalne oglede i pokušat će doći na korak od glavne nagrade koja iznosi jedan milijun američkih dolara.

Clay Collard i Shane Burgos predvodit će event polufinalom u lakoj kategoriji. Shane Burgos ovosezonska je pridošlica iz UFC-a i borac u kojeg PFL polaže velike nade. Nažalost po njih, Burgos je ispao u prvoj fazi turnira, ali PFL je pronašao način da ga poguraju u polufinale.

Natan Schulte i Raush Manfio kažnjeni su nakon svog međusobnog obračuna jer prema mišljenju PFL-ovih čelnika, nisu se dovoljno trudili prilikom tog meča. Schulte i Manfio privatno su jako dobri prijatelji, ali ždrijeb turnira ih je upario u drugom kolu i oni su pružili podosta pasivnu borbu. Schulte je na koncu slavio na bodove i trebao je ući u polufinale, ali nakon što ga je PFL izbacio iz turnira, Burgos se našao u polufinalu. Mnogima je takva odluka PFL-a bizarna, ali Shane Burgos ne snosi nikakvu krivicu za to i jedva čekamo novi nastup ovog atraktivnog borca. Iskusni Clay Collard u polufinale je ušao kao prvi nositelj nakon dva odrađena meča i Burgosu neće biti lako.

Drugi polufinalni par u lakoj kategoriji čine Olivier Aubin-Mercier i Brazilac Bruno Miranda. Aubin-Mercier prošle godine je osvojio turnir u lakoj kategoriji i veliki je favorit protiv Mirande koji će pokušati priuštiti iznenađenje za ulazak u finale. Svjedočili smo i većim iznenađenjima, stoga ne otpisujte Mirandu.

Kad je u pitanju velter kategorija, također nas čeka nastup prošlogodišnjeg osvajača turnira. Sadibou Sy snage će odmjeriti s Carlosom Lealom, a već na vaganju Sy je došao do prednosti. Naime, Leal je prekoračio gornju granicu velter kategorije za jedan ‘‘pound‘‘ (0,45 kg) i kažnjen je oduzimanjem jednog boda. Također, 20 posto njegovog honorara pripasti će Syju. Leal je u kompliciranoj situaciji nakon oduzimanja boda i bit će mu jako teško slaviti na bodove. Za očekivati je da će tražiti pobjedu prekidom.

U drugom polufinalnom ogledu velteraša sastati će se Magomed Magomedkerimov i Solomon Renfro. Magomedkerimov ove sezone upisao je dvije pobjede prekidom u prvoj rundi i ogroman je favorit protiv Renfroa. Renfro je u polufinale uskočio kao zamjena za Magomeda Umalatova koji je otkazao nastup.

Biaggio Ali Walsh, unuk Muhammada Alija također će nastupiti večeras. Radi se 24-godišnjem momku iza kojeg je pet amaterskih MMA nastupa. Četiri puta upisao je pobjedu, a jednom je poražen. Pod okriljem PFL-a odradio je tri nastupa, ali sva tri vode se kao amaterski nastupi. Ništa drukčije neće biti niti večeras u meču protiv Eda Davisa.

Što se službenog vaganja tiče, osim Leala, jučer je granicu prekoračio i John Caldone, borac perolake kategorije. Caldone je bio 2,6 ‘‘pounda‘‘ (1,17 kg) pretežak, a Nathaniel Grimard dobit će 20 posto njegovog honorara. Caldone i Grimard otvaraju event u 0:30h, a ‘‘main card‘‘ starta od 3:00h ujutro.

Kompletan popis borbi možete pogledati OVDJE, a prijenos eventa možete pogledati na Arena Fight kanalu.

Linker
27. travanj 2024 13:05