K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: Usyk i Dubois boksaju za tri svjetske titule, UFC održava event u specifičnom terminu

Oleksandr Usyk vs. Daniel Dubois - poster

 Screenshot (twitter)
Nekoliko fantastičnih borilačkih evenata čeka nas u nastavku ovog tjedna

Zbilja fantastičan borilački program dobivamo svaki vikend u ovom mjesecu, a ništa drukčije neće biti niti tijekom posljednjeg vikenda u kolovozu (8. mjesec). Uživat će MMA fanovi, ali i ljubitelji boksa, a u nastavku teksta saznajte što nas čeka ovaj vikend.

UFC Fight Night 225: Holloway vs. Chan Sung Jung

Istina da mnogi MMA fanovi zamjeraju UFC-ovim ‘‘matchmakerima‘‘ jer su uparili ‘‘Zombija‘‘ koji je na zalasku karijere s Maxom Hollowayjem koji je i dalje maestralan borac, drugi najbolji u perolakoj kategoriji. Nemojmo ipak unaprijed otpisati ‘‘Korejskog Zombija‘‘, a osim glavne borbe večeri, čekaju nas revanš Anthonyja Smitha i Ryana Spanna, povratak Gige Chikadzea (vs. Alex Caceres) te novi nastupi Erin Blanchfield (vs. Taila Santos), Chidija Njokuanija (vs. Michal Oleksiejczuk) i velikog japanskog talenta Rinye Nakamure.

Također, termin održavanja ovog eventa sigurno će vas oduševiti.

Gdje: Singapore Indoor Stadium, Kallang, Singapur

Kad: U subotu (26.8.). Preliminarni dio priredbe započinje od 11:00h ujutro, dok ‘‘main card‘‘ starta u 14:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PFL 9 2023: polufinala u lakoj i velter kategoriji

Posljednji PFL-ov polufinalni event održati će se ovaj tjedan, a gledat ćemo polufinala u lakoj i u velter kategoriji. Clay Collard i Shane Burgos predvode event borbom u lakoj kategoriji, a branitelj naslova Olivier Aubin-Mercier i Bruno Miranda čine drugo polufinale u kategoriji do 70 kilograma.

Prošlogodišnji osvajač titule u velter kategoriji, Sadibou Sy, u polufinalu će se boriti protiv Carlosa Leala, a u drugom polufinalnom ogledu sastati će se Magomed Magomedkerimov i Solomon Renfro.

Na eventu će nastupiti i Biaggio Ali Walsh, unuk Muhammada Alija, dok preliminarni dio priredbe nudi pregršt relativno nepoznatih imena, ali to ne znači nužno da nećemo gledati uzbudljive mečeve.

Gdje: New York City, SAD

Kad: U noći sa srijede (23.8.) na četvrtak (24.8.). ‘‘Prelimsi‘‘ startaju od 0:30h, dok ‘‘main card‘‘ počinje u petak u 3:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Oleksandr Usyk vs. Daniel Dubois - meč za WBO, IBF i WBA titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji

Vjerojatno najuzbudljiviji borilački meč ovog vikenda bit će onaj između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa. Ipak se radi o obračunu za tri svjetska pojasa u teškoj kategoriji, a koliko god velik autsajder bio Daniel Dubois, uzbuđenje je i dalje prisutno. 25-godišnji Britanac 18 od svojih 19 pobjeda upisao je nokautom, a samo jednom u karijeri upisao je poraz. Oleksandr Usyk kao branitelj naslova neporažen je u svojoj profesionalnoj karijeri i slavio je svih 20 puta.

S razlogom je Usyk osjetni favorit, ali Daniel Dubois dolazi maksimalno motiviran i neće tako lako ispustiti priliku u ovako velikoj borbi. Pobjednik ovog meča mogao bi biti sljedeći protivnik Filipa Hrgovića, a taj podatak samo pobuđuje dodatni interes za praćenjem ovog meča.

Gdje: Wroclaw, Poljska

Kad: U subotu (26.8.). Oleksandr Usyk i Daniel Dubois prema nekim procjenama u ring bi trebali kročiti oko 23:00h, ali sve ovisi o trajanju uvodnih mečeva.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Jared Anderson vs. Andrii Rudenko

Najtalentiraniji američki teškaš Jared Anderson (15-0) ovaj vikend ponovno će kročiti u ring, a na suprotnoj strani ringa naći će se Ukrajinac Andrii Rudenko (35-6-0). Niti dva puna mjeseca nakon što je porazio Charlesa Martina, Anderson će opet ući u ring, a čeka ga iskusni i vrlo opasni Rudenko. Brzo se Anderson uspinje ka samom vrhu i dođe li do nove pobjede, doći će za vrijeme za mečeve protiv top 10 teškaša.

Na istoj priredbi čekaju nas još dva odlična teškaška meča. Efe Ajagba (17-1-0) boksati će protiv Zhana Kossobutskog (19-0-0), a pomalo je nejasno zašto Kossobutskiy boksa na istom eventu kao Anderson, a ne bore se međusobno. Kazahstanac je trebao boksati protiv Andersona još početkom sedmog mjeseca, ali meč je otkazan zbog problema s vizom. Sada će nastupiti na istoj priredbi, ali ne jedan protiv drugog.

Bakhodir Jalolov (12-0) također će biti dijelom ove priredbe, a jedan od najperspektivnijih teškaša na svijetu boksati će protiv Nigerijca Onoriodea Ehvariemea (20-2-0).

Unuk Muhammada Alija, Nico Ali Walsh (8-0-1) odradit će svoj 10. profesionalni nastup, a protivnik će mu biti Sona Akale (7-1-0).

Sve u svemu, vrlo interesantna boksačka priredba nas čeka.

Gdje: Oklahoma

Kad: U noći sa subote (26.8.) na nedjelju (27.8.). ‘‘Main card‘‘ započinje u nedjelju (27.8.) od 4:30h, a Rudenko i Anderson u ringu bi se trebali naći oko 6:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
17. travanj 2024 14:47