Ostalo

PFL ponudio jako uzbudljivu večer: Loughnane nokautiran u prvoj rundi, Marlon Moraes završio karijeru

Pinedo vs. Loughnane | Marlon Moraes

 Screenshot (twitter, Pfl) |christopher Trim/Zuma Press/Profimedia
Borci perolake i poluteške kategorije ponudili su nekoliko zanimljivih mečeva i sjajnih finiša

Započelo je drugo kolo ovosezonskog PFL-ovog turnira. Prvi od tri eventa drugog kola sastojao se od mečeva u perolakoj i u poluteškoj kategoriji, a event su predvodili Brendan Loughnane i Jesus Pinedo, borci perolake kategorije.

Brendan Loughnane prošlosezonski je osvajač turnira, a ovu sezonu otvorio je nokautiravši Marlona Moraesa ‘‘leg kickovima‘‘ u drugoj rundi. Očekivalo se da će Loughnane rutinski potvrditi prolazak u polufinale, ali 33-godišnji engleski borac neće ipak nastupiti u polufinalu.

Naime, Peruanac Jesus Pinedo (21-6-1) napravio je ogromno iznenađenje i nokautirao je Loughnanea u prvoj rundi borbe, točnije nakon samo minutu i 34 sekunde. Loughnane i Pinedo agresivno su ušli u meč i nisu bježali od otvorenih razmjena. To se ipak pokazalo pogrešnim za Loughnanea i Pinedo je u jednom trenutku sjajno pogodio koljenom, a zatim je posao dovršio s još nekoliko udaraca iz gornje pozicije u parteru.

Pinedu je to 12. pobjeda nokautom u karijeri, a Loughnane je u svom 32. meču (27-5) u karijeri prvi put poražen prekidom. Pinedo je u prvom kolu podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Gabriela Alvesa Brage, ali šest bodova koje je uzeo pobjedom protiv Loughnanea dovoljno je za ulazak u polufinale s četvrtog mjesta u poretku.

Upravo smo spomenuli Gabriela Alvesa Bragu (11-0-0), pa se zadržimo još malo na njemu. Talentirani Brazilac sinoć je upisao najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri. 25-godišnji Braga nokautom u prvoj rundi porazio je Marlona Moraesa (23-13-1), nekoć ponajboljeg borca na svijetu kad su u pitanju niže kategorije.

Fantastično je Braga pogodio desnicom, teško je uzdrmao Moraesa i ‘‘ground and poundom‘‘ je samo dodatno naveo suca na prekid. Šest bodova dobio je Braga za ovu pobjedu, a već je imao tri ranije osvojena i to je bilo više nego dovoljno za ulazak u polufinale.

Braga ne samo da je ušao u polufinale nego je i umirovio Marlona Moraesa. Bivši WSOF prvak i izazivač za UFC-ovu titulu upisao je sedmi poraz zaredom. Dodamo li da je svih sedam poraza upisao nokautom, umirovljenje je sasvim očekivano. Isticao je Moraes u tjednu uoči meča kako se i dalje može nositi s najboljima, ali više je nego jasno da ne može i očito da se pomirio s tim.

Moraes se prvotno umirovio još u četvrtom mjesecu prošle godine nakon četiri uzastopna poraza u UFC-u, ali brzo se vratio i potpisao je za PFL. Tri poraza zaredom upisao je u PFL-u i jednostavno je došlo vrijeme za reći ‘‘zbogom‘‘ ovom sportu.

‘‘Započeo sam ovdje u World Series of Fightingu (preteča PFL-a), a kad sam prvi put objavio povlačenje, bio sam u UFC-u. Nisam imao osjećaj doma (u UFC-u). Sada sam kod kuće. Volio bih da sam pružio bolje nastupe ovdje, ali dao sam sve od sebe. Trenirao sam naporno i mogu se s ponosom pogledati u ogledalo. U kickboksu i MMA-u sam od devete godine života. Danas mi je 35 godina. 26 godina sam u ovome, dao sam svoj život za ovo.‘‘, rekao je Moraes na oproštaju, a mora mu se priznati da je imao jednu jako dobru karijeru.

Ostala dva polufinalista u perolakoj kategoriji su Bubba Jenkins i Movlid Khaybulaev. Jenkins je u polufinale ušao s prve pozicije, a sinoć je do pobjede došao na vrlo zanimljiv način. Supleksom je Jenkins bacio svog protivnika na tlo, a nedugo poslije došao je do gušenja ‘‘RNC-om‘‘. Korejac Sung Bin Jo izdržao je ukupno 85 sekundi u kavezu s Jenkinsom.

Movlid Khaybulaev također je slavio prekidom, a Tylera Diamonda porazio je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi borbe. ‘‘Arm-triangle‘‘ gušenje bilo je presudno u tom meču, a Khaybulaeva u polufinalu čeka borba protiv Gabriela Brage. Jenkins će finale tražiti preko Jesusa Pineda.

Polufinalisti u poluteškoj kategoriji su Josh Silveira (12 bodova), Marthin Hamlet (9 bodova), Impa Kasanganay (5 bodova) i Ty Flores (3 boda). Poluteška kategorija nešto teže je bila pogođena PFL-ovim doping skandalom, a između ostalih otpao je i prošlogodišnji osvajač Rob Wilkinson. Zato je Ty Flores uspio proći sa samo tri osvojena boda, a u polufinalu ga čeka Josh Silveira koji je u oba ovosezonska nastupa slavio prekidom u prvoj rundi.

Drugo polufinale čine Norvežanin Marthin Hamlet i bivši UFC-ov borac Impa Kasanganay. Hamletu je sinoć u kutu bio Saša Petrović, suprug i trener naše Ivane Petrović.

Kompletne rezultate sinoćnjeg eventa pročitajte pri dnu teksta, a sljedeći petak čekaju nas nastupi teškaša i borkinja u perolakoj kategoriji. Priredbu će predvoditi naš Ante Delija, a protivnik će mu biti Maurice Greene.

PFL 4 - rezultati

Glavni dio priredbe:

Jesus Pinedo def. Brendan Loughnane via TKO - R1, 1:34

Movlid Khaybulaev def. Tyler Diamond via submission (arm-triangle choke) - R2, 4:23

Marthin Hamlet def. Sam Kei via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Bubba Jenkins def. Sung Bin Jo via submission (rear-naked choke) - R1, 1:25

Josh Silveira def. Delan Monte via TKO - R1, 1:30

Preliminarni dio priredbe:

Gabriel Braga def. Marlon Moraes via KO - R1, 3:02

Ty Flores def. Dan Spohn via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

Chris Wade def. Ryoji Kudo via submission (giljotina) - R1, 4:15

Impa Kasanganay def. Tim Caron via submission (arm-triangle choke) - R2, 3:52

Andrew Sanchez def. Taylor Johnson via podijeljenom sudačkom odlukom (29-27, 27-29, 29-27)

Abigail Montes def. Brandy Hester via TKO - R1, 3:06

Alexei Pergande def. Akeem Bashir via submission (D’Arce choke) - R1, 3:14

Linker
26. travanj 2024 07:39