Ostalo

PFL večeras zatvara prvi dio turnira: Svi borci uspješno su odradili vaganje

Kayla Harrison

 Screenshot (youtube, Pfl)
Prošlogodišnji pobjednik velter kategorije tražit će brzi prekid jer mu je to jedina šansa za prolazak

Večeras od ponoći održat će se posljednja PFL-ova priredba uoči početka playoffa, odnosno polufinalnih mečeva. Borkinje lake kategorije i velteraši tražit će svoje prolaske u polufinale, a čeka nas podosta zanimljivih mečeva.

U glavnoj borbi večeri Kayla Harrison (13-0-0) borit će se protiv Kaitlin Young (12-12-1). Ne ide ovakav meč u prilog Kayli Harison koja je ionako na meti kritika jer je produljila ugovor s PFL-om gdje se bori s nedoraslim protivnicima. Treba naglasiti kako je uskočila kao kasna zamjena za Juliu Budd (16-4-0) koja je nastup otkazala zbog ozljede.

Harrison i Young uspješno su prošle na vaganju. Dvostruka olimpijska pobjednica u judu, Kayla Harrison, na vagu je kročila sa 155.6 ''pounda'', dok je Young bila na ravno 155 ''lbs''.

Svi borci i borkinje uspješno su prošli na vaganju, a kompletne rezultate jučerašnjeg vaganja možete pročitati pri dnu teksta.

U sunaslovnoj borbi večeri Rory MacDonald i Sadibou Sy obračunat će se u dvoboju velteraša. Sy je sezonu otvorio pobjedom protiv Nikolaija Aleksakhina. Jednoglasnom odlukom sudaca Sy je osvojio tri boda u poretku velteraša i trenutno je peti. MacDonald je sezonu otvorio završivši Bretta Coopera u prvoj rundi i time je uzeo maksimalnih šest bodova.

Što se Bretta Coopera tiče, on će u drugom kolu nastupiti u dvoboju Coopera. Njegov protivnik bit će Ray Cooper III, prošlosezonski osvajač ovog turnira. Rayju je pobjeda prekidom imperativ jer u prvom kolu prekoračio je velteraški limit za čak 5.4 ''pounda''. Time je izgubio mogućnost osvajanja bodova te mu je oduzet jedan bod. Ray Cooper je čak i izgubio od Carlosa Leala te se doveo u izrazito tešku situaciju. Uz pobjedu prekidom, trebat će mu se poklopiti i ostali rezultati kako bi prošao u polufinale. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Ray Cooper III otvoriti meč i hoće li od prve sekunde krenuti po prekid. Naravno, takav nesmotren pristup može ga skupo koštati, ali tko ne riskira, ne profitira.

Kompletan poredak po kategorijama možete pročitati OVDJE.

PFL 6 2022 - rezultati vaganja (u lb):

Glavni dio priredbe:

Kayla Harrison (155.6) vs. Kaitlin Young (155)

Rory MacDonald (170.8) vs. Sadibou Sy (170.2)

Brett Cooper (170.4) vs. Ray Cooper III (170.4)

Magomed Magomedkerimov (170.8) vs. Dilano Taylor (170.8)

Genah Fabian (156) vs. Larissa Pacheco (154.6)

Jarrah Al-Silawi (170.4) vs. Magomed Umalatov (170.4)

Preliminarni dio priredbe:

Nikolay Aleksakhin (170.2) vs. Carlos Leal (170)

Marina Mokhnatkina (154) vs. Abigail Montes (154.8)

Martina Jindrova (154.8) vs. Zamzagul Fayzallanova (155)

Helena Kolesnyk (155.6) vs. Vanessa Melo (154.4)

Linker
26. travanj 2024 22:39