Ostalo

Phil De Fries jednostavno je nepobjediv u KSW-u: Britanac je školovao Ricarda Prasela

Phil De Fries

 Screenshot (youtube, Ksw)
Sedmu uzastopnu obranu titule upisao je Phil De Fries na KSW 74 eventu

Završena je spektakularna KSW 74 priredba. Ostrow Wielkopolski ugostio je ponajbolji KSW-ov ovogodišnji event kad je u pitanju ‘‘fight card‘‘, ali i kvaliteta mečeva. U glavnoj borbi večeri gledali smo obračun za pojas između Phila De Friesa (22-6-0) i Ricarda Prasela.

Britanac De Fries išao je po sedmu uzastopnu obranu pojasa nakon što je u drugom mjesecu pobijedio i Darka Stošića. De Fries je u ovaj meč ušao i s devet pobjeda u nizu, stoga je jasno koliko je opasan britanski borac koji nije izgubio od petog mjeseca 2017. godine.

Ricardo Prasel (13-4-0) došao je u ulozi izazivača, ali i velikog autsajdera. Nekadašnji nogometaš (golman) koji je bio pod ugovorom čak i s Chelseajem, nakon dvije pobjede prekidom u KSW-u dogurao je do borbe za titulu. Prasel je ove godine završio Michala Kitu i Daniela Omielanczuka, a protiv De Friesa tražio je najveću pobjedu u svojoj karijeri.

De Fries nije gubio vrijeme i već nakon 40-ak sekundi došao je do rušenja. Prasel je iznenadio brzim ustajanjem, a pokušao je odmah srušiti De Friesa i vratiti borbu u parteru. Blizu je bio da mu to i pođe za rukom, ali na koncu je De Fries obranio taj pokušaj i završio je u gornjoj poziciji iz polugarda. Uspio je Prasel ubrzo zatvoriti gard, ali De Fries je dominirao iz gornje pozicije i neprestano je vršio presing udarcima u glavu Brazilca. Konstantno je Britanac tražio dominantne pozicije, prolaske garda i ‘‘ground and poundom‘‘ je postepeno rastavljao Prasela. Uzeo je De Fries leđa Praselu otprilike minutu prije kraja runde, a dok se Prasel pokušao izvući iz te situacije, De Fries je zaključao gušenje i 50 sekundi prije kraja runde, Prasel je morao tapkati.

Bila je ovo ‘‘mala škola MMA-a‘‘, odnosno MMA grapplinga u režiji Phila De Friesa. Sjajni britanski teškaš s razlogom je ovu titulu toliko puta uspješno branio, a sada je upisao i sedmu uzastopnu obranu pojasa. Prasel je opasan borac, ali ipak daleko od De Friesove razine koji bi i u jačim MMA organizacijama imao puno toga za pružiti.

U sunaslovnoj borbi večeri obračunali su se bivši UFC-ov borac Tom Breese (14-3-0, 5-3 UFC) i Damian Janikowski (7-5-0), brončani u hrvanju s Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu. Eksplozivno je Janikowski otvorio meč, ali kako je odmicala prva runda, Breese je sve konkretniji bio i kickovima u tijelo vidno je usporavao Janikowskog.

Prvom polovicom druge runde, Breese je imao Janikowskog zaključanog u ‘‘giljotini‘‘, a tada je došlo do kontroverze. Sudac je htio provjeriti je li Janikowski pri svijesti i podigao je njegovu ruku. Poljak kao da je htio pokazati da je pri svijesti, ali to je napravio potapšajući Breesea po leđima. Sudac je to označio kao tapkanje i meč je prekinut. Janikowski je bio bijesan zbog takvog prekida, ali meč je službeno izgubio.

Darko Stošić nokautirao je Michala Kitu u drugoj rundi, a više o tome meču možete pročitati OVDJE. Bivši UFC-ov borac Emil Weber Meek debitirao je tehničkim nokautom u drugoj rundi protiv Kacpera Koziorzębskog, a kompletne rezultate KSW 74 eventa možete pročitati pri dnu teksta.

KSW 74 - rezultati:

Phil De Fries def. Ricardo Prasel via Submission (Rear-naked choke) - R1, 4:11

Tom Breese def. Damian Janikowski via Submission (Giljotina) - R2, 1:55 of

Darko Stošić def. Michał Kita via KO (Left hook) - R2, 2:54

Tomasz Romanowski def. Cezary Kęsik via TKO - R1, 3:54

Werlleson Martins def. Paweł Polityło via jednoglasnom sudačkom odlukom (29 – 28, 29 – 28, 29 – 28)

Emil Meek def. Kacper Koziorzębski via TKO, - R2, 2:01

Sofiia Bagishvili def. Anita Bekus via Verbal submission (Poluga na ruci) - R2, 1:47

Wojciech Kazieczko def. Eduard Demenko via jednoglasnom sudačkom odlukom (30 – 27, 29 – 28, 30 – 27)

Borys Dzikowski def. Arkadiusz Mruk via KO - R1, 0:40

Linker
26. travanj 2024 04:27