Regija

Bomba iz KSW-a! Ivan Erslan dobio novu priliku za osvojiti pojas u poluteškoj kategoriji

KSW 75

 Ksw
30-godišnji hrvatski poluteškaš predvodit će KSW 75 event

Odlične vijesti za hrvatski MMA dolaze iz Poljske, točnije iz KSW-a. Ponajbolji hrvatski MMA borac Ivan Erslan (12-1-0) ponovno će pokušati osvojiti KSW-ovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Erslan se u 11. mjesecu 2020. godine borio protiv Tomasza Narkuna za titulu prvaka, ali izgubio je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi borbe. Nakon toga uslijedile su dvije pobjede u KSW-u i jedna pod okriljem FNC-a, a Poljaci su odlučili pružiti Erslanu novu priliku, odnosno Erslan ju je izborio.

Tomasz Narkun više nije prvak i Erslan će ovaj put titulu tražiti preko Ibragim Chuzhigaeva (16-5-0). 31-godišnji ruski borac u prvom mjesecu ove godine pobijedio je Narkuna jednoglasnom sudačkom odlukom. Bio je to debi ruskog borca u KSW-u, ali pobjedom nad Narkunom došao je do sedmog uzastopnog slavlja. Posljednji poraz upisao je još 2017. godine u meču protiv Vyacheslava Vasilevskog.

Erslan i Chuzhigaev predvodit će KSW 75 event koji će se 14. listopada (10. mjesec) održati u gradu Nowy Sacz u Poljskoj. Robert Ruchala i Damian Stasiak najavljeni su također za taj event.

Poljaci su uz KSW 75 najavili i KSW 76 koji će se održati 11. studenog (11. mjesec). Marian Ziolkowski branit će titulu prvaka u lakoj kategoriji, a protivnik će mu biti Salahdine Parnasse, sjajni francuski borac koji drži pojas u perolakoj kategoriji. Time će Parnasse dobit priliku postati prvakom dvaju različitih težinskih kategorija, a očito je da KSW traži novu zvijezdu nakon što ih je Roberto Soldić napustio i otišao u ONE.

Tko će biti nova KSW-ova najveća zvijezda teško je procijeniti, ali nadamo se da će Ivan Erslan 14. listopada (10. mjesec) postati novim KSW-ovim prvakom poluteške kategorije.

Linker
22. travanj 2024 04:35