Ostalo

Pogledajte što nam donosi subotnji KSW: Dvije borbe za naslov, tri prvaka i novi meč ‘Jokera‘ Ilića

Phil De Fries, Aleksandar Ilić, Adrian Dudek, Marian Ziolkowski i Tomasz Narkun
 KSW
Večer u Lodzu broji devet okršaja, a u onom glavnom gledat ćemo sudar dvojice prvaka

Ova subota rezervirana je za KSW 60, a nova priredba poljskog MMA giganta donosi nam čak dvije borbe za naslov prvaka kao i novi nastup Aleksandra Ilića.

Večer u Lodzu broji devet okršaja, a u onom glavnom gledat ćemo sudar dvojice prvaka. Phil De Fries svoj će teškaški naslov ponovno braniti protiv najboljeg KSW-ovog poluteškaša Tomasza Narkuna. Engleski borac pokušat će ovom prigodom upisati svoju već petu uzastopnu obranu naslova, odnosno prvu nakon pobjede nad Michalom Kitom. S druge strane, Narkun se u kavez vraća nakon studenog i borbe u kojoj je svladao Ivana Erslana. Podsjetimo na to kako je De Fries u prvom susretu bio uspješniji od Narkuna te je nakon punih 25 minuta borbe odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

U sunaslovnoj borbi priredbe, Poljak Marian Ziolkowski branit će svoj pojas u lakoj kategoriji, a sa suprotne strane stajat će mu sunarodnjak Maciej Kazieczko, borac koji je u svom posljednjem nastupu svladao Dubrovčanina Karla Caputa. Ziolkowski je odlaskom Mateusza Gamrota u UFC postao prvo lice ove kategorije, a ovom prigodom pokušat će upisati prvu obranu titule koju je osvojio u sudaru s Romanom Szymanskim.

Navijačima s ovih prostora vjerojatno će najzanimljiviji biti novi nastup Aleksandra Ilića. Srpski 'Joker' trebao se u Lodzu obračunati s Tomaszom Jakubiecom, ali poljski borac morao je otkazati svoj nastup. Društvo iz KSW-a bilo je potom prisiljeno na brzu reakciju, a kao rješenje se ukazao Jakubiecov sunarodnjak Adrian Dudek. Riječ je o KSW-ovom debitantu koji je u profesionalnim vodama tek tri godine, ali je i u tom kratkom razdoblju učinio dovoljno da privuče pozornost najbolje europske promocije. Naime, Dudek je u dosadašnjoj karijeri upisao pet pobjeda prekidom i samo jedan poraz koji mu je u studenom 2019. podijeljenom sudačkom odlukom nanio Wawrzyniec Bartnik.

S druge strane, Ilić je na omjeru od 12 pobjeda i četiri poraza od kojih je posljednja dva upisao od Cezaryja Kesika i Michala Materle. Popularni srpski borac na novu KSW pobjedu čeka još otkako je prije nešto više od dvije godine spektakularnim kickom nokautirao poljsku zvijezdu Damiana Janikowskog. Upravo stoga, za Aleksandra je nastup u Lodzu itekako bitan. Uspjeh protiv Dudeka vratio bi ga na pobjedničke staze, ali ga i dodatno približio onim najvećim okršajima koje mu u ovim trenucima KSW-ov roster može ponuditi.

image
KSW 60
KSW (screenshot)

Linker
17. travanj 2024 06:02