Ostalo

Ponajbolji teškaš svijeta zavapio: ‘Umoran sam od ovako duge pauze, ali i dalje nemam meč‘

Vadim Nemkov

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sjajni ruski teškaš sedam mjeseci je izvan kaveza

Prošlogodišnje spajanje PFL-a i Bellator podiglo je veliku prašinu u svijetu MMA-a. Brojne analize i prognoze donosile su se nakon spajanja dvaju velikih organizacija.

Spominjalo se kako UFC napokon dobiva dostojnu konkurenciju, najavljivale su se jako velike stvari u režiji dvaju organizacija, ali dojam je da PFL i Bellator još uvijek nemaju najjasniji plan u kojem smjeru žele ići.

PFL je i ove godine nastavio s turnirskim formatom koji sve više gubi na popularnosti, kako kod fanova, tako i kod boraca kojima je vrlo nezgodno i zamorno odraditi kompletan turnir, a da pritom ne bude ozljeda i neželjenih otkazivanja. Neizbježne su situacije gdje ponajbolji borci iz početne faze turnira na kraju otkažu nastupe u polufinalu i finalu, a umjesto njih uskaču zamjene nedostojne te pozicije i narušavaju kompletan smisao turnira.

Bellator s druge strane funkcionira tako što povremeno organiziraju priredbe pod nazivom "Champions Series", ali "cardovi" tih evenata daleko su od oduševljavajućih. Puno se očekivalo i od evenata na kojima bi bili uparivani najbolji PFL-ovi i Bellatorovi borci, ali razmaci između takvih priredbi su preveliki i nedostaje nekog jasnijeg plana i programa unutar dvaju spojenih organizacija.

Svoje nezadovoljstvo funkcioniranjem organizacija javno je izrazio Vadim Nemkov, ponajbolji borac na cjelokupnom rosteru. Nemkov je 2022. godine osvojio Bellatorov Grand Prix u poluteškoj kategoriji, držao je pojas prvaka u kategoriji do 93 kg, da bi kasnije napustio titulu i prešao u tešku kategoriju. Sjajni ruski borac posljednji nastup odradio je u drugom mjesecu ove godine kada je deklasirao Brunu Cappelozzu na PFL vs. Bellator eventu.

Sedam mjeseci prošlo je od njegovog prošlog nastupa, Nemkov je izašao iz tog meča bez težih ozljeda, ali i dalje nema ugovoren meč. Ono što Nemkova posebno čini razočaranim jest činjenica da zasad nije uvršten na program velikog PFL-ovog eventa koji će se održati 19. listopada (10. mjesec), a predvodit će ga Francis Ngannou i Renan Ferreira.

Vadim nema ugovoren meč, željan je aktivnosti, ali čini se kako će se morati zadovoljiti ulogom zamjenskog borca. U slučaju da Ngannou ili Ferreira otkažu nastup, Nemkov bi mogao dobiti priliku za nastup unutar kaveza.

"Ponuđeno mi je da budem zamjenski borac za Ngannou vs. Ferreira i trenutno se pripremam za taj event, čisto u slučaju da moram uskočiti, želim biti u formi. Odradili smo pregovore, ali i dalje nisam dobio ugovor. Iskreno, umoran sam od ovolike pauze i manjka mečeva. Treniram cijelo vrijeme i održavam formu, ali teško je trenirati kada vam fali motivacije jer nemate ugovoren datum meča i protivnika. Rekli su mi da ću biti zamjenski borac, ali nisam siguran da ću se boriti. Mislim da nitko od njih dvojice neće otkazati svoj nastup.", rekao je Nemkov u razgovoru za Ushatayku.

Prava je šteta da ovakvom borcu manjka aktivnosti i mečeva. 32-godišnji Nemkov definitivno je na vrhuncu svoje karijere i slavio je u posljednjih 12 nastupa. Poraz nije iskusio od 2016. godine, a njegov "score" trenutno iznosi 17-2-0, 1 NC. Rus bi po mišljenju mnogih imao ozbiljnu ulogu čak i unutar UFC-a, ali unutar PFL-a i Bellatora očito mu nedostaje adekvatnih opcija.

Linker
13. rujan 2024 13:38