Ostalo

Poraz dominantne boksačke prvakinje: Claressa Shields izgubila u drugom MMA nastupu

Claressa Shields
 Screenshot (youtube, Pfl)
Planovi PFL-a ka izgradnji nove velike zvijezde doživjeli su određeni udarac

Nije dugo trebalo da Claressa Shields shvati kako u MMA-u neće biti dominantna kao u boksu, svom matičnom sportu. Naime, 26-godišnja američka boksačica (11-0-0, 2 KO), poražena je u svom drugom profesionalnom MMA nastupu (1-1-0). Bolja od Amerikanke bila je Meksikanka Abigail Montes (3-0-0).

Borba ove dvije borkinje lake kategorije nije ponudila naročito puno uzbuđenja, a Montes je dobro iskoristila neiskustvo i manjak vještina od strane Shields kad su u pitanju hrvanje i parter. Konstantno je Meksikanka tražila klinč te prilike za odvesti borbu u parter. Dobro je Montes na taj način neutralizirala prednosti svoje protivnice.

Druga i treća runda bile su naročito uspješne za Montes koja je uspijevala rušiti Shields u tim dionicama borbe. 21-godišnjakinja nije ozbiljnije ugrožavala Shields, no radila je dovoljno da borba ostane u parteru te da na koncu dođe do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom.

21-godišnja Montes trenira u Lobo Gymu u meksičkoj Guadajalari s borkinjama poput Alexe Grasso, Irene Aldane itd. Iako su ju mnogi vidjeli kao prolaznicu na Claressinom putu ka vrhu, Meksikanka nije došla biti ''topovsko meso'' i zasluženo je slavila.

Claressa Shields s druge strane morat će ozbiljnije poraditi na vještinama koje su potrebne za MMA. 26-godišnjakinja je WBA, WBC i IBF prvakinja svijeta u boksačkoj srednjoj kategoriji, no vrijeme jednodimenzionalnih MMA boraca odavno je prošlo. Inače, Shields unatoč tranziciji u MMA, nije otpisala boksačku karijeru. Krajem godine, točnije 11. prosinca čeka ju boksački meč protiv Slovenke Eme Kozin (21-0-1). Vidjet ćemo što budućnost nosi za boksačicu koju pamtimo iz meča protiv naše Ivane Habazin (u siječnju 2020. godine).

Linker
24. travanj 2024 10:30