Ostalo

Povratak MMA borca s hendikepom: Newellu nakon poraza u prosincu ipak lakši zadatak

Nick Newell
 Screenshot
Borac s hendikepom Nick Newell će u svom trećem dvoboju za Bellator ukrstiti rukavice s prilično nepoznatim Amerikancem Zachom Zaneom. Službeni kanali američke promocije su u petak objavili ovu informaciju otkrivši pritom da će se dvoboj održati na Bellatoru 241, koji je na rasporedu 13. ožujka u Uncasvilleu.

Nakon sjajnog debija za organizaciju Scotta Cokera i pobjede protiv Coreyja Browninga, Newell je u drugom meču, koji smo pratili u listopadu prošle godine, za dlaku (podijeljenom odlukom sudaca) poražen od Mannyja Mura. Sada će pokušati izbjeći dva poraza zaredom prvi put u profesionalnoj karijeri u meču protiv Zanea. Ukupno do sada ovaj nevjerojatni borac, koji je inspiracija mnogima radi svog hendikepa, ima 16 pobjeda i 3 poraza, a pobijedio je u pet od posljednjih 7 nastupa. Podsjetimo kako je u jednom trenutku bio na pragu elitnog UFC-a, no poražen je u meču koji je odlučivao o njegovom ugovoru (Dana White Contender Series).

Njegov protivnik, 30-godišnji Amerikanac Zane, je do Bellatora stigao preko hrvatske organizacije FFC, u kojoj je poražen u srpnju prošle godine na priredbi u Las Vegasu (FFC 40). No, unatoč porazu, Bellator mu je dao priliku protiv Nainoe Dunga u prosincu prošle godine koju je uspio iskoristiti i pobijediti u tim dovoboju. Nakon slavlja u uvodnom meču, sada je dobio još veću šansu protiv puno poznatijeg i renomiranijeg Newella.

Event u Mohegan Sun Areni predvodi dvostruki prvak Patricio "Pitbull" Freire, koji će braniti titulu u perolakoj kategoriji protiv Pedra Carvalha. Radi se o četvrtfinalu Grand Prixa iste divizije.

Linker
26. travanj 2024 15:26