Ostalo

Poznata protivnica Claresse Shields u njenom prvom MMA nastupu

Claressa Shields
 Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto via AFP
Ista borkinja već je je nastupila u PFL-u, kao prva protivnica Kayle Harrison

Nakon što je jučer otkriveno kako će datum MMA debija najbolje boksačice svijeta, Claresse Shields, biti 10. lipnja, poznato je i tko će biti njena protivnica. PFL joj je namijenio djevojku koja je već nastupila u njihovom borilištu i to 2018. godine, kad se suprotstavila Kayli Harrison.

To je Brittney Elkin, koja je tim putem od bivše judo zlatne olimpijke poražena polugom na ruci, nakon nešto više od tri minute prve runde. Ukupno je kao profesionalka, nastupajući većinom u perolakoj kategoriji, upisala tri pobjede i šest poraza. Posljednji put nastupila je u siječnju 2019. godine, kad je bolja od nje bila još jedna kasnije članica PFL-a, Bobbi Jo Dalziel.

Vjerojatno pretpostavljate kako se PFL pobrinuo da ne ugrozi previše svoju novu zvijezdu te da Elkin nije borkinja potkovana u segmentima borbe koje je Shields tek nedavno krenula trenirati, prije svega hrvanju i grapplingu. Zapravo, sve osim pobjede boksačke prvakinje prekidom u prvoj rundi otišlo bi u sferu iznenađenja. No, tako nešto bilo je za očekivati, budući da su PFL i Claressa dogovorili uvjete pod kojima će se ona prvo dobiti priliku priviknuti na PFL i MMA pravila, nakon čega bi se, ako bude sve po planu, iduće sezone uključila u turnir.

Shields se tako pridružuje još nekim boksačicama koje su svoju sreću odlučile pronaći u MMA borilištu. Naravno, najpoznatija i najuspješnija od njih je Holly Holm, koja je nakon velike boksačke napravila i jednako veliku MMA karijeru, uključujući osvajanje pojasa UFC prvakinje. Bellator je pokušao s Heather Hardy i Anom Julaton, no one se baš nisu proslavile, dok je nedavno ugovor s UFC-om izborila Danyelle Wolf, jedna od donedavno najboljih američkih boksačkih amaterki.

Svakako će biti zanimljivo popratiti kako će u MMA-u proći Claressa, velikim dijelom zbog toga što je u ovaj sport došla kao vrlo mlada, a već nevjerojatno uspješna. Znajući kako žene trenutno u MMA-u mogu zaraditi bolje nego u boksu, možda se tu i zadrži te ozbiljnije krene brusiti svoje vještine mješovite borbe.

Linker
19. travanj 2024 21:33