K1 i Boks

(VIDEO) U profesionalce stigao jedini borac koji je nokautirao najuspješnijeg amatera ovog stoljeća

Khalil Coe
 Instagram
Američki boksač Khalil Coe odlučio je kako je pravo vrijeme za prelazak u profesionalce

Matchroom Boxing otkrio je ime svoje nove velike akvizicije, američkog boksača od kojeg u bližoj budućnosti jako puno očekuju. Riječ je o Khalilu Coeu, donedavno vrlo uspješnom amateru.

24-godišnji Coe je tijekom svoje amaterske karijere, prema podacima BoxReca, upisao 20 pobjeda i četiri poraza, no po jednom je rezultatu ipak najpoznatiji. On je jedini čovjek koji je prekidom zaustavio senzacionalnog Kubanca, Julia Cesara La Cruza, najboljeg i najuspješnijeg amatera ovog stoljeća. Riječ je o meču održanom sredinom 2018. godine u Njemačkoj, a Kubanca je zaustavio u prvoj rundi. Neke trenutke tog meča možete vidjeti u videu ispod odlomka.

Nakon što cijelu 2020. godinu nije odradio jedan meč te nakon što nije upao u američku reprezentaciju za olimpijski turnir (na kvalifikacije odlazi prvak SAD-a Rahim Gonzales), Coe je najavio kako traži promotora za odlazak u profesionalne vode. Na kraju je našao jednog od općenito najboljih.

Ovaj poluteškaš trebao bi debitirati 29. svibnja na velikoj američkoj Matchroomovoj priredbi koju predvodi borba za WBC titulu lake kategorije između Devina Haneya i Jorgea Linaresa.

"Khalil je pravi talent i presretan sam što ga mogu dodati u naš tim. Veliki je udarač zanimljive priče i ima dobar tim iza sebe. Ne postoji nešto što može zaustaviti Khalila da ostavi velik trag u našem sportu. Bit će sjajno gledati njegov napredak kroz DAZN", službeno je Coea najavio promotor Eddie Hearn.

Ime protivnika za njegov prvi meč još uvijek nije otkriveno.

Linker
19. travanj 2024 16:25