Ostalo

Predrag Bogdanović večeras će pokušati ugasiti ‘hype‘ ponajvećeg europskog talenta: Saznajte sve informacije o tom meču

Predrag Bogdanović (lijevo) I Losene Keita (desno)

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Talentirani srpski borac lake kategorije pokušat će izboriti polufinale Oktagonovog turnira

Prošlogodišnji Oktagonov Tipsport Gamechanger turnir privukao je veliku pažnju među europskom MMA publikom. 16 velteraša započelo je turnir početkom godine, četiri pobjede bile su potrebne za osvajanje turnira i glavne nagrade u iznosu od 300 tisuća eura.

Na koncu je turnir osvojio Bojan Veličković, ponajbolji srpski MMA borac i jedan od vodećih europskih velteraša u ovom trenutku. Bojan je kroz cijeli turnir prezentirao sjajne nastupe, uspio je izbjeći teže ozljede te je ispisao povijest kao prvi osvajač Oktagonovog turnira.

Već ove godine uslijedilo je drugo izdanje turnira. Došao je red na laku kategoriju, a Srbija ponovno ima svog ‘‘konja za trku‘‘. Sjajni Predrag Bogdanović (16-1-0) dobio je pozivnicu za nastup u sklopu turnira, a početkom trećeg mjeseca ove godine dokazao je kako pozivnicu i zaslužuje. Jednoglasnom odlukom sudaca, bez većih problema, Bogdanović je porazio do tada neporaženog Hafenija Nafuku (8-0-0). Predrag je tom pobjedom osigurao nastup u četvrtfinalu, a danas je dan kada će Bogdanović pokušati izboriti polufinale turnira.

No, puno, puno teži ispit čeka Bogdanovića večeras u Bratislavi. Odmah po objavi ždrijeba znalo se kako Bogdanoviću ždrijebu četvrtfinalu neće biti naklonjen. Losene Keita borac je preko kojeg će ‘‘Peđa‘‘ tražiti nastavak lova na glavnu nagradu, a ukratko ćemo vam pojasniti zašto taj Keita predstavlja tako težak izazov.

26-godišnji ‘‘Black Panther‘‘ vruća je roba na europskom tržištu MMA boraca. Belgijac gvinejskih korijena iza sebe ima 13 pobjeda i samo jedan poraz. Taj nes(p)retni poraz pretrpio je u sedmom mjesecu prošle godine. Već na samom početku meča protiv Mate Sanikidzea, Keita je pretrpio ozljedu stopala dok se nalazio u gornjoj poziciji u parteru. Belgijac je predao meč nekoliko sekundi kasnije i upisao je zasad jedini poraz u karijeri.

Inače, Losene Keita aktualni je prvak Oktagonove perolake kategorije, a 2022. godine osvojio je titulu prvaka i u lakoj kategoriji, ali naknadno je ostao bez pojasa zbog ozljede i nedovoljne aktivnosti u lakoj kategoriji.

Mnogi Keitu vide kao glavnog favorita za osvajanje ovogodišnjeg Oktagonovog turnira, a 26-godišnjaku se predviđa blistava karijera u nekoj od najvećih svjetskih organizacija. To je jedan od onih mladih talenata za koje nije teško uočiti da ‘‘imaju ono nešto‘‘ i s razlogom ga prati veliki ‘‘hype‘‘.

Ipak, nadati ćemo se kako tome ‘‘hypeu‘‘ danas dolazi kraj. Predrag Bogdanović ulazi u ovaj meč kao autsajder, ali ne dolazi u Bratislavu pasti bez ‘‘ispaljenog metka‘‘ i tek tako pustiti Keitu da prođe u polufinalu. Bogdanović omjer pobjeda i poraza 16-1 već dovoljno govori o njegovim kvalitetama. Borac kojeg su pažljivo gradili kroz SBC organizaciju unutar koje je upisao mnoštvo respektabilnih pobjeda, prošle godine bio je nadomak UFC-a. Predragu je trebala pobjeda nad UFC-ovim i Bellatorovim veteranom Willom Brooksom, ali meč na eventu koji su zajednički organizirali Titan FC i SBC nije dobro prošao po Bogdanovića.

Brooks se prvenstveno pokazao fizički nadmoćnijim, kontrolirao je Bogdanovića iz runde u rundu i zasluženo je slavio tehničkim nokautom u petoj rundi. Sjajna je stvar da Bogdanović nije potonuo nakon tog prvog poraza. Krajem prošle godine vratio se nastupom pod okriljem SBC-a i jako dobrom izvedbom porazio je Bakhtiyara Arzumanova. Nakon toga uslijedio je meč u osmini finala Oktagonovog turnira i Bogdanović je trenutno na dvije uzastopne pobjede.

26-godišnji srpski borac jako naporno pripremao se za ponajveći ispit u dosadašnjoj karijeri. Već neko vrijeme Bogdanović je dio CDS dvorane i pod budnim okom Nemanje Miloševića i ostalih trenera u ponajboljem regionalnom timu, Bogdanović dodatno brusi svoje vještine. Nikola Joksović jedan je od njegovih glavnih sparing partnera i nema razloga da Bogdanović dođe u Bratislavu s mislima da ne može parirati Keiti.

Vjerujemo da može, njegov tim vjeruje, a sigurno vjeruje i on sam. Vrijeme je da Bogdanović ukrade Keitin ‘‘hype‘‘.

Kako pogledati meč između Bogdanovića i Keite?

Večerašnji Oktagon 59 event nosi naziv ‘‘Summer Party‘‘ (‘Ljetna zabava‘) i održat će se u Bratislavi. Ronald Paradeiser i Daniel Torres predvodit će priredbu, a njihov meč također je dio turnira u lakoj kategoriji. Pobjednik tog meča u polufinalu će se boriti protiv Španjolca Acoidana Duquea, dok će Keita ili Bogdanović u polufinalu ići na Mateusza Legierskog.

Vrijedi spomenuti da će u Bratislavi nastup odraditi i Srpkinja Jovana Đukić (1-1) koju čeka okršaj s domaćom borkinjom Veronikom Smolkovom (3-3-0). Poznata imena poput Ivana Buchingera (vs. Lukasz Rajewski) i Jonasa Magarda (vs. Josh Hilla) također su dio ‘‘partyja‘‘ u Bratislavi. Vlasto Čepo trebao se boriti protiv Erhana Kartala, ali nažalost, Čepo je morao otkazati meč zbog ozljede.

Oktagon 59 priredbu moguće je gledati na nekoliko načina. Jedan je klasična kupnja PPV-a putem Oktagonove web stranice. Cijena prijenosa je 15,99 eura. Drugi je način pretplata na DAZN, a to će vas koštati 14,99 eura. No, za taj iznos dobivate mjesec dana korištenja njihovih usluga.

Oktagon 59 priredba započinje danas u 17:00 sati, a Bogdanović i Keita dio su ‘‘co-main‘‘ eventa. Njihov meč deveti je po redu i u kavezu ih očekujte iza 21:00h, ovisno o trajanju programa koji prethodi njihovom meču.

Đukić i Smolkova otvaraju event, a njihova borba bit će dostupna putem Oktagonovog YouTube kanala i besplatno ju možete pogledati.

Linker
02. rujan 2024 03:00