Regija

Predrag Bogdanović nije uspio: Losene Keita opravdao ulogu ogromnog favorita i prošao u polufinale Oktagonovog turnira

Losene Keita

 Instagram (losene Keita)
Bogdanoviću će iskustvo borbe s aktualnim prvakom perolake kategorije zasigurno donijeti puno toga dobroga

Večeras smo na Oktagon 59 priredbi imali prilike gledati dva četvrtfinala fenomenalnog Tipsport Gamechanger turnira u lakoj kategoriji, a meč koji nam je svima bio najzanimljiviji jest svakako onaj između srpskog borca Predraga Bogdanovića i aktualnog prvaka Oktagona u perolakoj kategoriji, Losenea Keite.

Bogdanović je u meč ušao kao autsajder, a znalo se da Keita nije lagan protivnik za nikoga. Pobjednik ovog meča u polufinalu borit će se protiv Mateusza Legierskog, a u nastavku vam donosimo što se to sve događalo u večerašnjem okršaju između Bogdanovića i Keite.

Zauzeo je Keita centar kaveza od prve sekunde borbe. Bogdanović je vrlo brzo krenuo po rušenje, doveo Keitu do žice, te ga na kratko i srušio. Keita je brzo ustao, no Predrag je bio uporan i krenuo u novi, doduše bezuspješan, pokušaj rušenja. Keita je brutalnom desnicom pogodio Bogdanovića, a nešto kasnije snažnom kombinacijom i uzdrmao Predraga. Dosta bolje je na nogama izgledao Keita u prvom dijelu prve runde, no Bogdanović nije odustajao od tog pokušaja rušenja. Ovog puta je Keita završio na leđima Bogdanovića, no, ubrzo se vratio na noge. Predrag je krajem runde uspio srušiti Keitu i došao mu u polugard, no vremena za nešto ozbiljnije nije bilo. No, odličan finiš runde od strane Bogdanovića.

Bogdanović je od početka druge runde krenuo na bilo koji način borbu odvesti u parter, no Keita je prozreo tu ideju. Na kraju Predrag je ipak uspio srušiti Keitu u blizini kaveza, no ovaj se ponovno ustao. Pritiskao je Bogdanović, no Keita je uspješno branio njegove pokušaje rušenja. Bogdanović je izgledao podosta umorno, teško je ustajao nakon neuspješnih pokušaja rušenja. Keita je kružio i pogađao, kretao se lateralno i uglavnom pogađao pojedinačne udarce. Udarcem u tijelo Keita je poslao Predraga na pod, a nakon što se Bogdanović skupio u ‘‘kornjaču‘‘, sudac je prekinuo meč.

Šteta za Bogdanovića, no ruku na srce, u ovom meču je ispred sebe imao uistinu fenomenalnog borca i trenutnog prvaka Oktagona u perolakoj kategoriji. Mlad je borac i vremena za njega ima, a ovo iskustvo na ovom nivou će mu zasigurno samo dobroga donijeti.

U sklopu ove priredbe, odnosno njenog preliminarnog dijela, nastupila je i srpska borkinja Jovana Đukić. Njena protivnica bila je Veronika Smolkova, a Jovana je poražena prekidom u drugoj rundi borbe.

Linker
31. kolovoz 2024 07:40