Ostalo

Preminuo iskusni MMA borac, stanje mu se zakompliciralo nakon operacije bicepsa

Kyle Reye
 Instagram (kyle Reyes)
Član dvorane Xtreme Couture iznenađujuće je preminuo u 30-godini života

Tragične vijesti dolaze iz SAD-a i Xtreme Couture dvorane. 30-godišnji MMA borac Kyle Reyes (15-7-0) preminuo je tri dana nakon operacije bicepsa. Naime, 24 sata nakon odrađene operacije, njegovo zdravlje naglo se pogoršalo, a infekcija mu se proširila na pluća. Reyes je stavljen na intenzivnu njegu, no infekcija se proširila i na ostale organe te mu više nije bilo spasa.

''Kažem vam, moj prijatelj je bio dobro, sve je bilo u redu do operacije. Ne znam što se je**no dogodilo'' rekao je UFC-ov borac Trevin Jones putem Instagram ''storyja''. Inače, Jones i Reyes bili su jako dobri prijatelji te trening partneri u Xtreme Couture dvorani.

30-godišnji Reyes rođen je u Guamu. Nastupao je u perolakoj kategoriji te je odradio čak 22 profesionalna MMA meča. Nastupao je za razne lokalne i regionalne promocije, kao i za ruske promocije ACA i ACB. Jedan nastup odradio je i za hrvatsku MMA promociju FFC. Točnije, u travnju 2019. godine na FFC 35 priredbi submissionom (D'arce gušenje) savladao je Walela Watsona u prvoj rundi. Daleko najrenomiraniji protivnik s kojim se ''Boom'' susreo u svojoj karijeri jeste Alexander Volkanovski, UFC-ov prvak perolake kategorije. Sada već davne 2014. godine, dvojac se obračunao u sklopu PXC 45 priredbe, a slavio je Volkanovski jednoglasnom odlukom.

Kyle Reyes iza sebe ostavlja kćerkicu, a čini se kako se radilo o jednom izuzetno voljenom članu Xtreme Couture Gyma. Mnogobrojni borci i članovi dvorane putem društvenih mreža oprostili su se od Reyesa, a Erick Nicksick, jedan od glavnih trenera dvorane napisao je:

''Ponekad stvari u životu nemaju smisla. Postoje mali podsjetnici svakog dana, a postoje i oni koji vas udare poput čekića. Podsjete vas na krhkost života te koliko je bitno cijeniti svaki trenutak koji imamo. Kada pomislim na pojam ''timski kolega'', sjetim se tebe, Kyle Reyesu. Jedan od onih tipova na kojem uvijek možemo računati da će biti tu za nas, a sada je naš red da budemo tu za tebe i tvoju obitelj. Počivaj u miru brate moj''

Linker
27. travanj 2024 00:45