Ostalo

Preminuo jedan od najboljih sportaša s ovih prostora, osvajač niza medalja, vodio Jugoslaviju na Olimpijskim igrama

Hrvački klub Gavrilović iz Petrinje 1970. godine (u donjem redu slijeva): Blažo Petrov, Božo Šestić, Slavko Koletić, Dragi Panov, Franjo Pereković; (u gornjem redu): ”tehniko” Mirko Kosmat, Mirko Jančić, Ivica Ljubanović, Momir Petković, Milan Nenadić, predsjednik kluba Zvonko Rudelić, trener Vladimir Sekulić.

 HRVATSKI HRVAčKI SAVEZ Hrvatski Hrvački Savez
Milan Nenadić preminuo je u 81. godini života, objavila je gradska uprava Petrinje

U 81. godini života preminuo je Milan Nenadić, osvajač olimpijske bronce iz Münchena 1972. i jedan od najboljih hrvača s ovih prostora, objavila je gradska uprava Petrinje u kojoj je Nenadić počeo i razvio sportsku karijeru do blistavih vrhunaca, pišu Sportske novosti.

Nenadić je rođen u selu Drenovac u petrinjskoj općini, a s hrvanjem grčko-rimskim stilom počeo se baviti u RK "Gavrilović". Kao član petrinjskog kluba, nakon višestrukih naslova prvaka Jugoslavije, međunarodne uspjehe počeo je nizati na Mediteranskim igrama u Tunisu 1967. osvojivši brončanu medalju.

Na Svjetskom prvenstvu u Mar del Plati 1969. godine osvojio je broncu, a iste godine na prvenstvu Europe u Modeni popeo se na najviše postolje i okitio zlatnom medaljom. Bronci iz Münchena pridodao je godinu dana kasnije i srebro na SP-u u Teheranu.

Nakon završetka hrvačke karijere posvetio se trenerskom radu te je, među ostalim, bio izbornik reprezentacije Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. kada je još jedan izdanak petrinjskog hrvanja Vlado Lisjak osvojio zlatnu medalju. Nenadićeva, Lisjakova i medalja nedavno preminulog Josipa Čorka (srebro u Münchenu) jedine su koje su hrvači ponikli u Hrvatskoj osvojili na olimpijskim smotrama.

Linker
27. travanj 2024 01:07