Ostalo

Preminuo sinčić Francisa Ngannoua: ‘Dozivao sam njegovo ime, ali mi ne odgovara‘

Francis Ngannou

 AMY KAPLAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Amy Kaplan/zuma Press/profimedia
Vijest je prvi objavio kamerunski portal 237online.com, a potom potvrdio i sam ‘Predator‘

Francis Ngannou proživljava najteže trenutke u životu. Bivšem prvaku UFC-ove teške kategorije preminuo je 15-mjesečni sinčić Kobe. Tragičnu je vijest u ponedjeljak prvi objavio kamerunski portal 237online.com, a potom potvrdio i sam "Predator". Uzrok smrti zasad je nepoznat.

"Koji je smisao života ako je ono protiv čega se borimo zubima i noktima, na kraju ono što nas najteže udari? Zašto je život toliko nepravedan i nemilosrdan? Zašto uvijek uzima ono što nemamo? Je**no sam umoran", napisao je Ngannou u prvoj objavi na X-u", a onda u drugoj nastavio:

"Prerano za odlazak, ali ipak ga nema. Moj mali dječak, moj prijatelj, moj partner Kobe bio je pun života i radosti. Sada leži bez života. Dozivao sam cijelo vrijeme njegovo ime, ali mi ne odgovara. Uz njega sam bio najbolja verzija sebe, a sada nemam pojma tko sam. Život je tako nepravedan da nas udari tamo gdje najviše boli. Kako se nositi s takvim nečim? Molim vas pomozite mi ako imate ideju jer stvarno ne znam što da radim i kako da se nosim s ovim".

Ispod navedenih objava tisuće fanova pišu poruke podrške Ngannouu, a oglasili su se i Conor McGregor i Alexander Volkanovski koji su također izrazili sućut kamerunskom teškašu i poručili mu da su molitvama uz njega i njegovu obitelj.

Ngannou je u na svom sportskom i životnom putu prošao kroz čitav niz iznimno teških situacija; od odrastanja u Kamerunu, prožetog bijedom i neimaštinom, rada u rudniku pijeska, do odlaska u Europu, kojem je prethodilo skrivanje u marokanskoj šumi, suživot sa štakorima, hranjenje ostacima hrane iz kanti za smeće i plovidba na splavi na napuhavanje. Na navedenoj je splavi stigao do španjolskih voda, gdje ga je pokupio čamac Crvenog križa. Nakon dva mjeseca u španjolskom zatvoru, dobio je status izbjeglice i pušten je na slobodu. Otputovao je u Pariz i pridružio se boksačkoj dvorani gdje se upoznao s MMA sportom i trenerom Fernandom Lopezom, a onda u godinama kasnije ispisao jednu od najinspirativnijih priča modernog sporta. Taman kada se činilo da je 37-godišnji borac istrpio sve udarce i ostvario svoj san, zadobio je, nažalost, najteži udarac.

Kobe Ngannou, počivao u miru.

Linker
30. travanj 2024 00:29