Ostalo

Rade Opačić osvetio jedini poraz u ONE-u: Srpski teškaš nadjačao je iskusnog Inocentea

Rade Opačić

 Screenshot (youtube, One Championship)
Odlični Rade Opačić pružio je vrlo zrelu i taktički kvalitetnu izvedbu

Velik pritisak na leđima nosio je Rade Opačić uoči ONE Fight Night 11 eventa, ali 25-godišnji srpski teškaš sjajno se nosio s tim pritiskom i uspješno je uzvratio Gutu Inocenteu za prošlogodišnji poraz.

Podsjećamo, iskusni Inocente (40-12) u šestom mjesecu prošle godine porazio je Opačića nokautom u prvoj rundi. Brazilac je tada perfektno pogodio u tijelo, točnije u jetru srpskog teškaša. Opačić je s bolnom grimasom završio na tlu i nije mogao nastaviti meč. Godinu dana kasnije, Rade Opačić jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Inocentea.

Bilo je vidljivo da je Opačić ušao u meč pomalo rezervirano i s pritiskom tog prijašnjeg poraza. Kako je runda odmicala, Rade se opuštao, a krajem prve runde desnim direktom fantastično je pronašao bradu Inocentea, a prije nego je Brazilac pao, Opačić ga je uspio zakačiti i desnim krošeom. Bio je to prvi, a ujedno i jedini nokdaun u meču, a Opačić je prvu rundu uzeo 10-8 rezultatom.

Druga runda donosi puno aktivnijeg Inocentea. Brazilac je u jednom trenutku druge runde pogodio snažnim lijevim krošeom, a Opačić je djelovao blago uzdrmano. Pritiskao je Brazilac velikim dijelom druge runde, ali nije ni Rade ostajao dužan u razmjenama. Međutim, druga runda ipak je otišla na stranu iskusnog Inocentea.

37-godišnji Brazilac u trećoj rundi vidno je usporio, a Rade Opačić odradio je taktički sjajnu rundu. Odlično je srpski teškaš koristio prednost u visini i duljini ekstremiteta, držao je Inocentea na sigurnoj udaljenosti i marljivo je skupljao bodove do kraja runde. Nije bilo dileme po isteku treće runde i Opačić je slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

18. je to pobjeda u karijeri mladog teškaša (18-5-0) iz Kickboks kluba Sinđelić i šesta u sedmom nastupu za ONE Championship. Pobjedom protiv Inocentea, Opačić je potvrdio da je uz Romana Krykliu i Iraja Azizpoura najbolji teškaš u organizaciji. ONE trenutno nema prvaka u toj kategoriji, a nije isključeno da upravo Opaćić bude jedan od dvojice boraca u meču za upražnjenu titulu.

Snimku Opačićevog meča možete pogledati klikom na LINK (meč Opačića i Inocentea bio je prvi po redu).

Linker
11. travanj 2024 06:58