Ostalo

(VIDEO) Napeto sučeljavanje Opačića i Inocentea; Brazilac osjetno teži na vaganju

Rade Opačić i Guto Inocente

 Screenshot (twitter, Scmp)
Sati nas dijele od ONE Fight Night 11 eventa na kojem nastupaju Rade Opačić i Arian Sadiković

Sve je spremno za ONE-ov večerašnji spektakl koji će se održati u Bangkoku. ONE Fight Night 11 naziv je eventa na kojem će dva meča privlačiti posebnu pažnju fanova iz naše regije.

Već u prvoj borbi večeri gledati ćemo novi nastup sjajnog srpskog kickboksača i ujedno ponajboljeg teškaša na svijetu. Rae Opačić (17-6-0) trenutno je šesti najbolji teškaš svijeta prema Combat Press rang ljestvici, večeras ga čeka meč protiv četvrtoplasiranog na toj ljestvici, Guta Inocentea (40-11).

Bit će to ujedno i revanš između 25-godišnjeg srpskog teškaša i 37-godišnjeg Brazilca. Inocente je u petom mjesecu prošle godine porazio Opačića nokautom u prvoj rundi. Srpski borac dobro je otvorio meč, ali u jednom trenutku radi grešku, Inocente sjajno pogađa u jetru i Opačić se nije mogao oporaviti za nastavak meča.

Obojica su nakon toga odradili po jedan meč. Opačić je u desetom mjesecu prošle godine porazio Giannisa Stoforidisa, dok je Inocente u devetom mjesecu izgubio nokautom od Romana Kryklie. Inocente i Opačić ponajbolji su ONE-ovi kickboksači u teškoj kategoriji, a pobjednik ovog dvoboja mogao bi postati izazivačem za upražnjenu titulu u teškoj kategoriji. Osim njih dvojice, Roman Kryklia dakako je glavni kandidat za napad na titulu, a tu je i opasni Iranac Iraj Azizpour.

Rade i Guto sinoć su odradili vaganje za svoj revanš, a ponovno je Brazilac bio osjetno teži od srpskog teškaša. Opačić je na vagu stao sa 250 ‘‘pounda‘‘ (113,4 kg), dok je Inocenteu vaga pokazala 260,75 ‘‘pounda‘‘ (118,27 kg). Manja je to razlika nego u prvom meču, jer tada je Rade Opačić težio 112,03 kg, dok je Inocente bio na 119,74 kg.

Sučeljavanje između Opačića i Inocente bilo je podosta intenzivno i vidljivo je kako oba borca jedva čekaju početak meča. Opačić je silno željan osvete, a iskusni Guto Inocente jednostavno želi potvrditi da je bolji borac od mladog srpskog teškaša.

Osim Opačića, jako zanimljiv bit će nam i meč Ariana Sadikovića (21-4-0), kickboksača koji predstavlja Njemačku, ali i Bosnu i Hercegovinu. Sadikovića nastupa u petoj borbi večeri, a protivnik će mu biti legendarni Nizozemac Nieky Holzken (94-17-0). Ariana nismo gledali od prošle godine i meča za titulu prvaka u ONE-ovoj lakoj kategoriji (-77 kg).

Sadiković je tada odradio odličan meč protiv prvaka Regiana Eersela, bacio je Eersela u nokdaun tijekom druge runde, ali na kraju je ipak izgubio jednoglasnom odlukom sudaca. Arianov današnji protivnik bivši je Gloryjev prvak u velter kategoriji, a Holzken iza sebe ima pobjede nad brojnim elitnim kickboksačima.

39-godišnji Nizozemac nije uspio pobijediti vagu uoči ovog meča. Naime, čak četiri puta Holzken je morao pokušati proći hidracijski test, a prošao je tek sat vremena nakon službenog vaganja. Sadiković je pristao na takve uvjete, a borba će se održati u ‘‘catchweightu‘‘. Inače, Arian je lakoćom odradio svoju dužnost i vagu je prošao među prvima.

ONE Fight Night 11 event predvode već spomenuti Regian Eersel i Dmitry Menshikov, a ovaj put Eersel neće braniti kickboksačku titulu u lakoj kategoriji, nego onu koju drži u Muay Thaiju također.

Event se održava u noći s petka na subotu, s početkom od 2:00h ujutro. Opačić i Inocente otvaraju event, a Sadikovića i Holzkena u ringu možete očekivati oko 4:00h. I da, dobro ste pročitali, borbe će se održati u ringu, na kultnom Lumpinee stadionu. Prijenos eventa možete pogledati putem Arena Fight kanala.

Linker
20. travanj 2024 12:24