Ostalo

Ray Cooper III zaprijetio: ‘Proći ću kroz Roryja MacDonalda, on više nije isti borac kao nekoć‘

Ray Cooper III
 Scott Taetsch/CSM/Shutterstock Editorial/Profimedia
Bližimo se samoj završnici ovosezonskog PFL-ovog turnira, a na redu su velteraši i laka kategorija

Polufinalni obračun u velter kategoriji između Roryja MacDonalda (22-7-1) i Raya Coopera III (22-7-1) predvodit će sedmu ovosezonsku PFL-ovu priredbu. Kanađanin i Amerikanac imaju identičan omjer pobjeda i poraza, no MacDonald se kroz svoju karijeru borio sa znatno jačom konkurencijom. Rory Macdonald u polufinale je ušao s polovičnim uspjehom u preliminarnoj fazi turnira. Prvo je savladao Curtisa Millendera u prvoj rundi borbe, a zatim je podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Gleisona Tibaua. Cooper s druge strane pobijedio je u oba nastupa, no bodovno je završio iza Roryja MacDonalda jer je u borbi protiv Nikolayja Aleksakhina pao na vagi čime je ostao bez pobjedničkih bodova, a kažnjen je i oduzimanjem jednog boda. Ipak, pobjeda u prvoj rundi protiv Jasona Poneta bila je dovoljna za polufinale.

Rory MacDonald u polufinalni okršaj ulazi kao favorit prema kladionicama. Međutim, 28-godišnji Ray Cooper III 2019. godine osvojio je ovaj turnir, a drukčije planove nema niti ove godine iako ga čeka vjerojatno najzvučniji protivnik u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

''Proći ću kroz njega (Roryja MacDonalda). On više nije isti borac kao što je bio, radi se samo o još jednom tipu koji mi se našao na putu. Ne smatram da je on u padu. Mislim da je i dalje isti, ali je promijenio neke nekoliko stvari kojima ne dopušta primanje štete kao nekoć. Strukturirao je svoju taktiku oko toga da prima što je manje moguće štete. Zato ne izgleda ubojito kao nekoć, no i dalje je opasan borac. Ali i ja sam ubojit borac i mislim da ne može podnijeti moj pritisak.'', rekao je Cooper za MMAMania.com portal i pritom je zvučao pomalo dvosmisleno. Prvotno je izjavio kako Rory nije borac kao što je nekoć bio, a zatim je izjavio kako ga smatra istim kao prije.

Cooper koji ujedno i brani naslov u velter kategoriji jer turnira nije bilo u 2020. godini zadovoljan je u PFL-u i trenutno ne planira napuštati tu organizaciju.

''Trenutno smatram da mi je dobro u PFL-u. Zarađujem puno više nego što bi zaradio negdje drugdje. Mislim da ću htjeti ostati ovdje još neko vrijeme. Vidjet ćemo što budućnost nosi. Moj fokus je na višestrukom osvajanju turnira od milijun dolara, a želim i braniti svoju titulu.'', dodao je Ray Cooper III.

Drugi par polufinalista čine sjajni ruski borac Magomed Magomedkerimov (28-5-0) i Šveđanin Sadibou Sy (9-5-2). Izuzev velteraša, u polufinalu će nastupiti i borci lake kategorije. Clay Collard (20-8-0) snage će odmjeriti s Brazilcem Raushem Manfiom (13-3-0) dok drugi polufinalni par u lakoj kategoriji čine Tadžikistanac Loik Radzhabov (14-3-1) i Paragvajac Alex Martinez (8-1-0). Osim polufinalnih obračuna, na programu ćemo gledati još šest borbi (kompletan raspored pogledajte OVDJE).

Linker
25. travanj 2024 23:16