Ostalo

Rezultati PFL 7 priredbe: Ray Cooper III ispunio obećanje i prošao kroz Roryja MacDonalda

Ray Cooper vs Rory MacDonald
 Twitter (pfl)
Laka i velter kategorija dobili su prve finaliste ovosezonskog PFL turnira

Nije bilo puno onih koji su vjerovali kada je Ray Cooper III (23-7-1) prije nekoliko dana najavio da će proći kroz Roryja MacDonalda (22-8-1) te da Kanađanin više nije isti borac kao nekoć. Američki borac nije se šalio te je uvjerljivim nastupom došao do pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom. Cooper je sve tri runde dobio na sve tri sudačke kartice, a favorizirani Kanađanin i ponajveća zvijezda cijelog rostera turnir završava u polufinalu. Ray Cooper III kao osvajač turnira iz 2019. godine ujedno je i branitelj naslova jer turnira prošle godine nije bilo zbog pandemije koronavirusa.

Imao je Cooper šanse za pobjedu, no ovako dominantna i laka pobjeda nije se očekivala. Borac s Havaja na početku borbe suočio se s blagim pritiskom Roryja MacDonalda koji ga je pritisnuo u klinču uz kavez. Međutim, Cooper poznat i kao ''Bradda Boy'' ubrzo ruši Roryja na pod i dominira ostatkom runde. Hrvanje 28-godišnjaka ujedno je i glavna priča ove borbe. ''Red King'' jednostavno nije pronalazio rješenje i teško se nosio s takvim pritiskom.

Druga i treća runda gotovo su preslikane. Ray Cooper rušio je Roryja barem jednom u svakoj rundi borbe, a Kanađanin nije uspijevao pronaći način da se ustane. Slamku spasa pružao mu je sudac Gary Copeland koji je borce dvaput dizao iz partera iako se radi o upitnim odlukama s obzirom da se činilo kako je Cooper dovoljno aktivan da borba ostane u parteru. Trenutak koji iskače dogodio se početkom treće runde kada ''Bradda Boy'' serijom udaraca dovodi MacDonalda u pokušaj rušenja iz očaja, no Cooper to lakoćom brani i završava kao gornji u parteru. Čak i u rijetkim trenucima kada se borba odvijala u stojci, Cooper je bio taj koji je pogađao bolje i konkretnije. Uistinu sjajan nastup za 28-godišnjeg velteraša i uz Jakea Shieldsa vjerojatno najzvučnije ime koje je pobijedio u dosadašnjoj karijeri.

Coopera će u finalu čekati borac s kojim se već susretao u svojoj karijeri. Četvrtorangirani iz prve faze turnira Magomed Magomedkerimov (29-5-0) u sunaslovnoj borbi večeri pobijedio je Šveđanina Sadiboua Syja (9-6-2). Inače, Sy je u polufinale uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Joaoa Zeferina koji je u preliminarnoj fazi turnira zauzeo prvo mjesto. Rus je očekivano nametnuo svoju taktiku, a Sy nije imao apsolutno nikakvog odgovora za hrvanje Magomedkerimova. Sva tri suca bodovali su ovaj meč 30-27 u korist ruskog borca kojeg sada čeka revanš protiv Coopera. Dvojac se borio 2018. godine, također u sklopu PFL-ova turnira, točnije u finalu te sezone. Magomedkerimov do pobjede je došao ''giljotinom'' u drugoj rundi borbe, no Ray Cooper III najavljuje kako ćemo ovaj puta gledati drukčiji ishod.

''Znao sam da će se ovo dogoditi. Ovo je moj plan, doslovno ću proći kroz sve protivnike, a on je idući na redu. Nećeš se izvući ovaj puta.'', rekao je Ray nakon borbe protiv Roryja pritom aludiravši na 2019. godinu kada je Magomedkerimov morao otkazati njihov četvrtfinalni dvoboj zbog bolesti. Inače, 31-godišnji Rus neporažen je u PFL-ovom kavezu i sada će protiv Coopera također tražiti priliku za drugo osvajanje ovog turnira.

Polufinale lake kategorije ponudilo je ispadanje Clayja Collarda (20-9-0, 1NC) kojeg je jednoglasnom odlukom sudaca savladao Brazilac Raush Manfio (14-3-0) (29-28 x3). Radi se o kontroverznoj odluci sudaca s obzirom da je Collard pogodio čak 40 udaraca više (96-56), no suci su smatrali kako je Manfio bio konkretniji te da je nanio više štete. Prva runda otišla je na stranu Collarda poprilično čisto, no Manfio se probudio u preostale dvije i doveo suce na težak zadatak. Ipak, Brazilac na kraju odlazi u finale, a tamo će ga čekati Tadžikistanac Loik Radzhabov (15-3-1).

Prvorangirani borac iz uvodnog dijela turnira opravdao je svoj status prvog nositelja te se osvetio Paragvajcu Alexu Martinezu (8-2-0) od kojeg je podijeljenom sudačkom odlukom izgubio ranije ove sezone. Dvojica sudaca bodovali su sve tri runde u korist Radzhabova dok je rezultat preostalog suca 29-28 u korist Radzhabova. Tadžikistanac je dobro hrvao i upisivao je rušenja u svakoj rundi. Sjajan presing radio je probleme Martinezu koji se međutim nije predavao i pružao je jako dobar otpor. Tokom treće runde, Paragvajac je bio blizu izvlačenju ''giljotine'', no Radzhabov se izvukao. Sada ga u finalu čeka Manfio koji je ujedno prijatelj i trening partner Nathana Schultea, dvostrukog osvajača PFL-ova turnira, a Manfio je prošle godine ujedno i pripremao Schultea za pobjedu protiv Radzhabova. U svakom slučaju, zanimljivo finale nas čeka.

Od preostalih rezultata vrijedi istaknuti kako su bivši UFC-ovi borci Gleison Tibau i Oliver Aubin-Mercier došli do pobjeda u svojim borbama. Tibau je već u prvoj rundi borbe protiv Micaha Terrilla došao do pobjede submissionom (arm-triangle gušenje) dok je Aubin-Mercier jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 30-26, 29-27) savladao također nekadašnjeg UFC borca, Darrella Horchera.

Preostale rezultate pročitajte pri dnu teksta.

PFL 7 2021 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Ray Cooper III def. Rory MacDonald via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Magomed Magomedkerimov def. Sadibou Sy via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Raush Manfio def. Clay Collard via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Loik Radzhabov def. Alexander Martinez via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Gleison Tibau def. Micah Terrill via submission (arm-triangle choke), R1, 2:18

Olivier Aubin-Mercier def. Darrell Horcher via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 30-26, 29-27)

Brett Cooper def. Tyler Hill via KO, R1, 2:32

Magomed Umalatov def. Leandro Silva via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Michael Lombardo def. Kyron Bowen via TKO, R1, 3:42

Elvin Espinoza def. Hopeton Stewart via submission (rear-naked choke). R1, 2:45

Linker
20. travanj 2024 14:22