Ostalo

Reug Reug na novom ispitu! Borba ‘zvijeri‘ i 230 kilograma ‘mišića‘ u kavezu ONE Championshipa!

Oumar Kane i Alain Ngalani
 Screenshot (YouTube, Instagram)
Singapurska promocija dogovorila je borbu koja će privući veliku pozornost

Viralna senzacija Oumar Kane, mnogima poznatiji pod nadimkom 'Reug Reug', 29. siječnja debitirat će za ONE Championship borbom protiv Alaina Ngalanija.

Vijest je to koju je u utorak preko svoje službene stranice potvrdila i singapurska promocija.

Senegalac 'Reug Reug' proslavio se zahvaljujući svom impresivnom izgledu s kojim su se mnogi upoznali gledajući njegove nastupe u senegalskom hrvanju. Ovaj 28-godišnjak veliku je pozornost MMA svijeta privukao kada se u prosincu 2019. predstavio tom borilačkom sportu i na Ares FC 1 priredbi tehničkim nokautom zaustavio Sofianea Boukichou.

Do dana današnjeg to je Kaneu jedini profesionalni meč, ali i taj je bio dovoljan da izbori ugovor sa slavnom borilačkom promocijom.

Iako se sve do ovoga tjedna vjerovalo da će 'Reug Reug' za ONE debitirati borbom protiv legendarnog grapplera Marcusa 'Bucheche' Almeide, iz nekog je razloga došlo do promjene i sada će on svoju drugu profesionalnu pobjedu loviti protiv 17-godina starijeg Kamerunca koji se također može pohvaliti vrlo impresivnim izgledom.

Za razliku od svog protivnika, Ngalani je ipak nešto iskusniji te je u dosadašnjoj MMA karijeri upisao četiri pobjede, pet poraza i jedan 'no contest'. Osim toga, Ngalani ima iskustva i u drugim borilačkim sportovima, a ONE Championship ga na svojoj stranici predstavlja kao četverostrukog prvaka svijeta u kickboxingu i tajlandskom boksu.

Spomenimo i da je 'Reug Reug' pred svoj debi imao čak 120,2 kilograma, dok je 'The Panther' bio na otprilike 10 manje (110,4).

Ovaj meč održat će se u Singapuru na priredbi koju predvode Mauro Cerilli i Abdulbasir Vagabov, teškaši od kojih bi uspješniji mogao izboriti napad na pojas Brandona Vere.

Linker
09. travanj 2024 16:58