Regija

Za veliku Gloryjevu priredbu najavljena i nova borba Antonija Plazibata

Antonio Plazibat
 screenshot/YouTube
Opasna pridošlica iz ONE-a, Tarik Khbabez, trebao bi biti idući protivnik hrvatskog teškaša

Nedugo nakon što su plakatom najavili glavne četiri borbe Glory 77 priredbe koja će se održati 30. siječnja, iz najveće svjetske kickboxing promocije stigle su vijesti o još nekoliko okršaja dogovorenih za istu priredbu. Među njima se našlo i ime Antonija Plazibata, koji je svoj posljednji nastup imao 19. prosinca u Rotterdamu. Tamo je poražen od Nordinea Mahieddinea, nakon četiri runde polufinala teškaškog turnira.

Antonio se nakon meča vratio u Solin, gdje je nastavio trenirati pa je tako došla i ponuda za novi nastup. Protivnik najboljem hrvatskom teškašku trebao bi biti Tarik Khbabez. Riječ je o 28-godišnjem Marokancu koji dolazi iz ONE Championshipa sa sjajnim referencama. Iako je u posljednjem meču poražen od Romana Kryklije za ONE-u titulu poluteške kategorije, prije toga nanizao je šest pobjeda. Imena koja je savladao su impresivna. Anderson "Braddock" Silva, Andrei Stoica, Ibrahim El Mouni, Alain Ngalani te gore spomenuti Mahieddine. U karijeri je do sada upisao 46 pobjeda i samo šest poraza.

Plazibat je porazom na turniru pao s četvrtog na šesto mjesto teškaške ljestvice. Preskočili su ga osvajač turnira Levi Rigters i Mahieddine. No, ponuda da se odmah ponovno bori dokaz je koliko ga u promociji cijene te koliko njegove "dionice" zapravo niti malo nisu pale nakon prvog poraza u promociji. On bi već ovog tjedna trebao otputovati nazad u Amsterdam.

Inače, nakon posljednjeg meča se Antonio odlučio obratiti svojim prijateljima i pratiteljima putem videa na YouTubeu te objasniti što slijedi nakon poraza. No, u njemu se zapravo na šaljiv način odlučio obračunati sa svim komentarima koje je nakon borbe čitao na društvenim mrežama, kao i u komentarima članaka koji su izvijestili o samoj borbi. Time je pokazao kako je netko tko zna prihvatiti poraz. Uostalom, odmah nakon meča je rekao da nema nikakve izlike te da smatra kako je tog dana bio lošiji borac. Pogledajte kako je to odradio!

Linker
16. travanj 2024 10:11