Ostalo

PFL se nastavlja borbama velteraša i poluteškaša, Rory MacDonald debitira protiv majstora kickova

Rory MacDonald i Curtis Millender
 screenshot (YouTube, PFL)
PFL otvara svoj turnir treće sezone u dvije iduće kategorije

Nakon što je priredba predvođena borbama boraca perolake i lake kategorije pružila pregršt uzbuđenja, ali još više iznenađenja, PFL u Atlantic Cityju nastavlja svoju treću sezonu otvaranjem turnira u velteru i poluteškoj kategoriji.

Nažalost, u ove dvije kategorije promocija je imala velikih problema te je od objave parova prvog kola došlo do raznih promjena pa čak i na sam dan održavanja priredbe.

Priredbu predvodi jedno od najvećih ovosezonskih pojačanja, Rory MacDonald, borbom protiv Curtisa Millendera. Millender je poznat kao borac možda i najkvalitetnijih udaraca nogama među svim velterašima svijeta. To je dokazao i u UFC-u, ali otkaz iz najveće svjetske promocije dobio je nakon niza negativnih rezultata, koji su došli zbog njegove vrlo loše hrvačke potkovanosti. On je u PFL uskočio kao zamjena, nakon što je zbog zdravstvenih problema svoj nastup otkazao prošlosezonski finalist, David Michaud.

Sunaslovna borba priredbe također je u velter kategoriji, a u njoj se sastaju prošlosezonski pobjednik Ray Cooper Jr. i francuski umjetnik stand up borbe Jason Ponet. Što se tiče treće borbe, Gleison Tibau trebao se boriti protiv Alexeya Kunchenka, a Joao Zeferino protiv Magomeda Magomedkerimova. No, nakon što su Kunchenko i Magomedkerimov otkazali svoje nastupe, Tibau je uparen protiv Zeferina te se ta borba također nalazi na glavnom programu. Umjesto Kunchenka i Magomedkerimova nisu dovedeni novi borci, tako da se može pretpostaviti kako se na njih dvojicu računa u drugom kolu.

Glavni program priredbe otvorit će branitelj titule poluteške kategorije, sjajni Argentinac Emiliano Sordi, kojem će se suprotstaviti bivši UFC borac, Chris Camozzi.

Nažalost, i poluteška kategorija ostala je bez jedne borbe i to one koja je imala nekoliko promjena. Smealinho Rama bio je prvi planirani protivnik Jordana Younga. Nakon što je on otkazao, uskočio je Vinny Magalhaes, koji je otkazao samo dan prije borbe. Umjesto njega je odmah angažiran Ukrajinac Askar Mozharov. Ipak, na sam dan priredbe svoj je nastup otkazao i on, tako da je Young veliki gubitnik, budući da je u potpunosti ostao bez nastupa. Trenutno nije poznato hoće li mu PFL dodijeliti turnirske bodove ili će i po tome biti zakinut.

Tako će se na priredbi održati po četiri borbe svake kategorije, a njihov popis možete vidjeti na dnu teksta. Prije toga možete pogledati i snimku cijelog ceremonijalnog vaganja, zajedno sa sučeljavanjima.

Popis borbi

(velter) Rory MacDonald vs. Curtis Millender
(velter) Ray Cooper III vs. Jason Ponet
(velter) Gleison Tibau vs. João Zeferino
(poluteška) Emiliano Sordi vs. Chris Camozzi

(poluteška) Antônio Carlos Júnior vs. Tom Lawlor
(poluteška) Askar Mozharov vs. Jordan Young
(poluteška) Cezar Ferreira vs. Nick Roehrick
(velter) Sadibou Sy vs. Nikolay Aleksakhin
(poluteška) Dan Spohn vs. Marthin Hamlet

Linker
26. travanj 2024 03:00