Ostalo

Ryan Bader: ‘Fedor ima sve što treba da bude ‘GOAT‘, no svejedno mislim da je Velasquez bolji‘

 Fedor Emelianenko i Ryan Bader 

 TASS/TASS/Profimedia
Rekao je da se Fedor nikad nije borio u UFC-u, te da bi Velasquez iz najboljih dana pobijedio Fedora iz najboljih dana

Apsoluta legenda MMA sporta Fedor Emelianenko ovog će vikenda odraditi svoju oproštajnu borbu. Nakon 23 godine duge profesionalne karijere odlučio je prestati, a to će učiniti na vrlo respektabilan način – napast će titulu u Bellatorovoj teškoj kategoriji koju drži Ryan Bader.

To je respektabilno iz razloga što za posljednjeg protivnika Fedor nije uzeo ‘‘kantu‘‘, odnosno nekog s lošim omjerom i koga bi sigurno pobijedio. Ryan Bader je čovjek koji ga je u njihovom prvom susretu nokautirao za samo pola minute, a Fedor je odlučio osvetu potražiti u svom posljednjem meču.

Kada se raspravlja o ‘‘GOAT-u‘‘, Fedor je velikom broju fanova pri samom vrhu. Svoj status legende je stekao još u zlatim danima Pridea, a Ryan Bader je progovorio upravo na tu temu:

‘‘Rekao bih da je Cain Velasquez najbolji kad je zdrav, no činjenica je da on ne može ostati zdrav dugo vremena. Također nije imao ni rezime kakav je imao Fedor. Ja ću reći da je Cain Velasquez najbolji teškaš svih vremena. Ako želite staviti etiketu na to, Fedor je taj. No, on se nikad nije borio u UFC-u iako ne želim ništa oduzimati od njega‘‘, rekao je Bader za MMA Fighting.

‘‘Fedor je izgradio ostavštinu. Borio se s tim likovima u Japanu, pobijedio je puno takvih. No ukoliko Fedora i Caina iz najboljih dana stavite u istu borbu, mislim da bi pobijedio Cain. Jednostavno mislim da je on najbolji svih vremena, uistinu je bio životinja‘‘, dodao je.

Bader će ponovno dobiti priliku boriti se protiv legende kao što je Fedor, iako u meč ulazi kao favorit. Ako uzmemo u obzir godine i njihov prvi susret, takav status je definitivno i opravdan.

Linker
09. travanj 2024 07:39