Ostalo

Ryan Bader nada se dolasku Ngannoua u Bellator: ‘Ako ga porazim, ne možete više sumnjati u mene‘

Ryan Bader

 Screenshot (youtube, Bellator)
Prvak Bellatorove teške kategorije rado bi se obračunao s najboljim teškašem na svijetu

Bellatorov prvak teške kategorije, Ryan Bader, vrlo ugodno osjeća se u teškoj kategoriji. Veliku većinu svoje karijere Bader je proveo u poluteškoj kategoriji, ali u petom mjesecu 2018. godine odlučio se okušati među teškašima.

Bader je bio dio Bellatorovog Frand Prixa u teškoj kategoriji koji je na kraju i osvojio upisavši tri pobjede. Time je postao i Bellatorovim prvakom teške kategorije, a nedugo poslije izgubio je titulu u poluteškoj kategoriji porazom od Vadima Nemkova.

Ukupno šest pobjeda u šest teškaških nastupa upisao je Bader, a titulu u teškoj kategoriji uspješno je branio triput. Pojas je osvojio porazivši Fedora Emelianenka u finalu Grand Prixa, a proteklog vikenda treći put je obranio titulu novom pobjedom nad legendarnim Fedorom.

Fedor Emelianenko borac je kojeg mnogi vide kao najvećeg teškaša u povijesti ovog sporta, a Bader ga je uspio dvaput poraziti. Naravno, Bader je porazio Fedora koji je daleko od svojih najboljih izdanja i odavno je zagazio u peto desetljeće svog života.

Iako Bader pruža sjajne nastupe u Bellatoru, a bio je i top 5 poluteškaš pod okriljem UFC-a, još uvijek je dojam da mnogi osporavaju njegovu kvalitetu. Kako bi ušutkao i posljednje kritičare, Bader se želi boriti s najboljim teškašem na svijetu, a to je Francis Ngannou.

‘‘Predator‘‘ je nedavno raskinuo suradnju s UFC-om i u potrazi je za novim poslodavcem. Svaka organizacija na svijetu rado bi ga imala, pa tako i Bellator. Bader se nada da će Ngannou odabrati upravo organizaciju u kojoj je on trenutni vladar teške kategorije.

‘‘Kad potpiše ugovor, možemo konkretnije pričati o borbi. Tyson Fury ga proziva i sve to. Pretpostavljam da će Ngannou prvo boksati. Ali ako potpiše za Bellator, mogli bismo odraditi borbu. On zasad nije potpisao ništa. Mislim da neće doći ovdje, ali ako dođe, sjajno. Smatram ga jednim od najboljih teškaša na svijetu, a ukoliko bih ga porazio, ne bi više bilo sumnje u moj legitimitet.‘‘, rekao je Bader na presici nakon što je porazio Fedora.

Bader bi bio veliki autsajder u meču protiv Francisa Ngannoua, ali iskusnog borca poput Badera ne treba nikad podcijeniti. Ryan je ujedno i sjajan hrvač te svakako posjeduje određene alate kojima može ugroziti Ngannoua. Problem je što su te alate posjedovali mnogi Francisovi protivnici, ali velika većina pala je već u prvoj rundi.

Linker
16. travanj 2024 17:59