Ostalo

Ryan Bader otkrio da je bio pod pritiskom: ‘Od mene se očekivalo da ponovim ono iz prve borbe‘

 Ryan Bader vs. Fedor Emelianenko 

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
U prvoj borbi je nokautirao Fedora za 35 sekundi, tako da se od njega očekivalo da će ponovno na spektakularan način pobijediti

U rano jučerašnje jutro Fedor Emelianenko je odradio svoju posljednju borbu, a u njoj je poražen od odličnog Ryana Badera. Očekivao je legendarni Fedor da će se umiroviti kao Bellatorov prvak, no jednostavno nije imao šanse protiv mlađeg i bržeg Badera koji ga je opet pobijedio prekidom.

2019. godine je Bader pobijedio u njihovom prvom meču, a za pobjedu mu je trebalo samo 35 sekundi. Iako su mnogi navijali za Fedora, ipak se očekivalo kako će Bader završiti sve što treba u prvoj rundi, no priznao je kako mu je to stvaralo veliki pritisak:

‘‘Radi se o pritisku kojeg si samo stavite jer bi trebali pobijediti. Prvi put sam to učinio za 35 sekundi, plus mi svi govore kako je on star i sve te stvari. Ali ja znam kako je on opasan, a i bacao je te jake udarce u borbi. Ta desnica će nokautirati svakog ukoliko sjedne na pravo mjesto. Pritisak mi je stvaralo to što se od mene očekivalo da uđem tamo i lako ga prebijem. Na sreću sam uspio, no morao sam spustiti glavu i raditi svoj posao‘‘, rekao je Bader na press konferenciji.

‘‘Očekivali smo tu njegovu desnu ruku. Poprilično je nepredvidiva, a oko toga smo se i u kampu fokusirali. Stalno sam bio na oprezu. U prošle dvije borbe se borio s većim likovima koji su sporiji i koji su stajali ispred njega, tako da sam se ja morao kretati. Bila mi je čast dijeliti kavez s njim čak dva puta‘‘, dodao je.

Mnogi su navijali za Fedora, no Bader je ipak pokazao da je učinio pravu stvar povukavši se iz profesionalnog sporta, a ostat će zapamćen kao velikan i legenda.

Linker
24. travanj 2024 13:42