Ostalo

Ryan Bader: Pogodio sam ga u nos, a on je pronašao način za pobjeći iz borbe

Ryan Bader
Bellatorov prvak poluteške i teške kategorije, Ryan Bader, smatra kako svog protivnika u posljednjoj borbi, Cheicka Konga, nije pogodio prstom u oko. To je dovelo do prekida i poništenja borbe, no Bader smatra kako je Kongo samo pronašao način za pobjeći iz borbe koju bi vrlo brzo izgubio.

44-godišnji Kongo od prvog trenutka borbe nije uspio parirati Baderu, koje je dominantno krenuo i činilo se kako bi to mogla biti duga noć za iskusnog Francuza. No, sve je završio nakon tri i pol minute, kad se Kongo potužio da je pogođen prstom u oko. Odmah je liječniku rekao da ne vidi, a ovaj je zaključio kako Kongo nije sposoban nastaviti borbu. Sve se presudilo kao "no contest", odnosno borba je poništena.

"Morat ću još jednom pogledati usporenu snimku, ali mislim kako nije bilo uboda u oko. Što god se dogodilo nije bilo namjerno, ali gledajući snimku mi izgleda kao da sam ga pogodio u nos, a on se uhvatio za oko", rekao je Bader medijima nakon Bellator 226 priredbe, dodavši: "Bio sam dvije minute od toga da ga završim i on se pronašao način za pobjeći iz borbe. Znao je to, shvatio je da nema još puno. Imam snimku, mogu vam svima pokazati kako sam ga pogodio u nos."

Ako će Bellator raditi novu borbu, vjerojatno će do nje proći još dva ili tri mjeseca, a Bader je najavio kako namjerava ostati prvak u obje kategorije na čijem je trenutno vrhu. Tako je upitan očekuje li revanš ili je spreman za druge opcije?

"Što god se dogodilo, meni je u redu. No, mislim da sam dužan poluteškoj kategoriji, trebam braniti taj pojas. Kao teškaš se jako dobro zabavljam, no želim biti vlasnik obje titule, a onda ih moram i braniti. Do sad sam napravio sve što je Bellator tražio od mene", rekao je dvostruki prvak druge svjetske MMA promocije.

Po nekom nepisanom pravilu, borba bi se trebala ponoviti, no ne možemo biti sigurno kakve su mogućnosti ako komisija pri ponovnom pregledu zaključi da je Kongo uistinu glumio. Može li se tad ishod borbe promijeniti u tehnički nokaut? Vjerojatno ćemo brzo saznati.

Linker
15. travanj 2024 00:38