Ostalo

'Sada je na Fedoru da prihvati borbu. Pristane li, vjerujem da bih ga opet pobijedio'

Fedor Emelianenko
 Sputnik / AFP
Pregovori traju i izgleda da je Bellator sve bliže organizaciji novog susreta slavnih teškaša

Fabricio Werdum još uvijek ne može sa sigurnošću reći gdje nastavlja svoju karijeru, ali čini se kako je sve bliže postizanju dogovora s Bellatorom.

Ništa nije zaključeno, ali moglo bi biti vrlo brzo ako Scott Coker slavnom brazilskom teškašu osigura revanš s legendarnim Fedorom Emelianenkom.

Podsjetimo, Werdum je pobjedom protiv Alexandera Gustafssona odradio posljednju borbu po ugovoru s UFC-om te je nedugo nakon toga otkrio da mu je želja ponovno odmjeriti snage s ruskim velikanom.

U razgovoru za Canal Encarada, Fabricio je pričao o trenutnim pregovorima s Bellatorom te je otkrio kako je njegov menadžer Ali Abdelaziz u kontaktu s američkom promocijom i da se u ovim trenucima čeka Fedorov odgovor.

Foto durante La Conferencia de Prensa UFC 180 de los Peleadores que estaran presentes y Frente a frente Cain Velasquez y Fabricio Werdum, para promover su esperado combate en el evento UFC 180 el proximo 15 de noviembre, en la foto: Fabricio Werdum


26/08/2014/MEXSPORT/Osvaldo Aguilar


Lugar:Polyforum Siqueiros
OSVALDO AGUILAR / MEXSPORT / Mexsport via AFP
Fabricio Werdum

"Pregovori su uznapredovali. Ali je prošloga tjedna otišao tamo i razgovarao te je sada na Fedoru da prihvati borbu. On je još neki dan u jednom intervjuu također rekao da želi ovaj revanš, a budući da ga iznimno poštujem, definitivno bih mu to omogućio. Ne samo radi toga, već i zbog financijske strane priče, promocije i čitave povijesti koju dijelimo", rekao je Werdum.

Fabricio i Fedor prvi su se put obračunali 2010. godine kada je Brazilac šokirao svijet i za samo 69 sekundi zaustavio Rusa te ujedno prekinuo 10 godina njegove dominacije.

A čini se kako Werdum vjeruje da bi i u revanšu gledali sličnu priču...

"I dalje vjerujem da je Fedor najbolji svih vremena. Čovjeka treba poštovati. 10 godina je radio velike stvari i pobjeđivao najbolje. Mislim da bi naš susret bio taj koji bi svi voljeli vidjeti u Bellatoru. Bio bi to 'superfight', glavna borba večeri koja bi se dobro prodala. A ako Fedor pristane, uz dužno poštovanje, vjerujem da bih ga opet prisilio na predaju. Uopće ne dvojim. Nisam bahat, to je realnost, ali bit će teško", poručuje jedan od najuspješnijih teškaša u povijesti.

Linker
24. travanj 2024 12:54