Ostalo

Sage Northcutt pojasnio zašto je odbio meč protiv Aokija i žestoko opleo po ONE-u: ‘Puno toga događa se iza kulisa‘

Sage Northcutt

 Christopher Colon/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
27-godišnji američki borac iznio je svoju stranu priče

Sage Northcutt navukao je ogroman bijes MMA javnosti na nedavno održanom ONE 165 eventu u Japanu. Američki borac trebao se boriti s legendarnim Shinyom Aokijem, a jedno vrijeme pričao se da bi to mogao biti i oproštajni meč Aokija.

Međutim, otprilike sat vremena prije samog održavanja borbe, došla je vijest kako je Northcutt odustao od borbe i ne želi kročiti u ring. Sageovi treneri nisu dobili dozvolu da budu dio njegovog kuta i Northcutt je odbio nastupiti. Stvar je donekle spasio John Lineker, ali sedam kilograma lakši Lineker nije imao previše šansi protiv Aokija te je poražen ‘‘submissionom‘‘ već u prvoj rundi.

Uslijedio je period u kojem su mnogi kritizirali Sagea Northcutta, a ONE Championship u svom službenom priopćenju naveo je kako je Sage odustao od nastupa zbog ‘‘nepredviđenih okolnosti s njegovim timom‘‘.

Tjedan i pol nakon održavanja tog eventa, napokon se oglasio i Northcutt. Američki borac iznio je svoju stranu priče koja ne izgleda dobro po ONE Championship i njihov odnos prema borcu.

‘‘ONE Championship implicira da sam otkazao meč protiv Shinye Aokija zbog ‘nepredviđenih okolnosti‘. To je u potpunosti netočno. Ja sam ONE-u poslao svu potrebnu papirologiju koju su tražili kako bi moji treneri dobili vizu, a to sam učinio 48 dana prije eventa. Rečeno mi je putem telefona, a dobio sam i poruku da moj jiu-jitsu trener Fabio Prado neće trebati vizu, zato što sam ja platio njegove troškove leta i putovanja te ga ne klasificiraju kao radnika koji treba vizu. Moj drugi trener također se mogao klasificirati kao turist i također nije trebao radničku vizu. Moji treneri bili su tamo gotovo tamo tjedan dana, a sve do nekoliko sati prije meča, nisam obaviješten da oni neće moći obavljati trenersku ulogu tijekom borbe.

Dobio sam poruku s nepoznatog broja, a bila je to prva poruka od strane tog broja. Osoba zadužena za prodaju ulaznica nudila mi je besplatne ulaznice za moje trenere kako bi mogli pogledati meč s tribina. Da nisam čuo te informacije od prodavača ulaznica, vjerujem da me ONE nije planirao obavijestiti o svemu tome sve do dolaska u dvoranu.‘‘, objasnio je Sage u poduljem priopćenju putem Instagrama.

U nastavku svog priopćenja Northcutt je dodao kako su on i njegovi treneri dobili upozorenje. Naime, njegovi treneri bili bi privedeni ako bi prekršili odredbe turističke vize i nije im bilo dopušteno pojaviti se u Sageovom kutu tijekom same borbe. Sve što su mogli jest gledati borbu zajedno s ostatkom publike.

‘‘Jasno sam dao do znanja ONE-u da neću doći iz Amerike u Japan ako neću imati svu trojicu svojih trenera. Još prije dolaska u Japan rečeno mi je da se neću morati boriti bez svojih trenera. Još prije nego sam napustio SAD, oni su znali da neću moći koristiti dvojicu svojih trenera. Međutim, nisu mi spomenuli da moji treneri mogu završiti iza rešetaka ako prekrše odredbe svoje vize.‘‘, dodao je Sage.

Sve ovo baca popriličnu ljagu na ONE i njihov način organizacije, a Northcutt se tu nije zaustavio. Sage je dodao još nekoliko kritika na račun ONE-a.

‘‘Puno je toga što se događa iza kulisa s ONE Championship organizacijom, a to me dovelo do otkazivanja posljednjeg nastupa.‘‘, napisao je Sage, a zatim je istaknuo nekoliko glavnih problema.

‘‘Testiranje na doping‘‘

‘‘Pravila o skidanju kilaže‘‘

‘‘Aktivni borci/roster‘‘

‘‘Stabilnost promocije itd.‘‘

Već neko vrijeme šuška se o nestabilnosti ONE-a kao organizacije i predviđa im se skorašnja propast. Zvučna imena poput Murada Ramazanova, Saygida Izagakhmaeva i Bibiana Fernandesa nedavno su napustila organizaciju, a vjerojatno je mnoštvo boraca koji nisu zadovoljni tretmanom od strane velike azijske organizacije. Sage Northcutt jedan je od njih.

Linker
26. travanj 2024 20:09