Ostalo

(VIDEO) Anatoly Malykhin danas će pokušati ispisati povijest! Prisjetite se njegovog prvog meča protiv Reiniera de Riddera

Anatoly Malykhin i Reinier De Ridder (donji)

 Screenshot (youtube, One Championship)
Fantastični ruski borac pokušat će ostvariti nešto što niti jednom borcu nije pošlo za rukom

Salahdine Parnasse pokušao je krajem prošle godine nešto što nikome u velikim MMA organizacijama dosad nije pošlo za rukom. Sjajni francuski borac prvak je dvaju različitih težinskih kategorija (perolaka i laka) u KSW-u, ali htio je ispisati povijest osvajanjem pojasa u još jednoj kategoriji.

Napao je Parnasse pojas u velter kategoriji, ali Adrian Bartosinski pokazao se prevelikim zalogajem za Parnassea. Tako i dalje čekamo na borca koji će doći do tri pojasa u nekoj od velikih svjetskih MMA organizacija, a danas bi čekanju mogao doći kraj.

Anatoly Malykhin, ONE-ov prvak teške i poluteške kategorije (-102 kg u ONE-u) danas će predvoditi ONE 166 event u Katru. Neće Malykhin braniti niti jedan od svojih pojaseva, već će pokušati dodati treći pojas u svoju kolekciju. Neporaženi ruski borac (13-0) borit će se protiv Reiniera de Riddera (16-1-0) za pojas u srednjoj kategoriji (-93 kg u ONE-u).

Iako je inače na 110-ak kilograma u svojim mečevima, Malykhin je uspio skinuti kilažu i nikad ‘‘izrezaniji‘‘ pojavio se na jučerašnjem vaganju. Mnogi vjeruju kako je vaga bila njegov najteži protivnik, jer de Riddera je jedanput već uvjerljivo porazio.

Malykhin i RDR borili su se krajem 2022. godine za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji. Malykhin je slavio brutalnim nokautom u prvoj rundi, a to je zasad jedini de Ridderov poraz u karijeri. Kompletnu 2023. godinu de Ridder je preskočio kad su u pitanju nastupi u ONE-u, a povratnički meč odradit će protiv starog znanca, Anatolyja Malykhina.

Vjeruje Nizozemac da ćemo ovaj put gledati drukčiji ishod, ali teško ga je favorizirati. Reinier de Ridder prije svega je sjajan BJJ majstor, ali da bi iskoristio te vještine, mora odvesti borbu u parter. Anatoly Malykhin odličan je hrvač, više nego spreman obraniti de Ridderove pokušaje rušenja. Tu dolazimo do udaračkih vještina gdje Malykhin ima jasnu prednost. No, možda je Reinier de Ridder značajno napredovao, saznat ćemo uskoro. Snimku njihovog prvog meča možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

ONE 166 event starta danas (1.3.) u 13:30 sati, a osim De Riddera i Malykhina, čeka nas pregršt odličnih mečeva. Tang Kai i Thanh Le također će odraditi revanš. Kai je porazio Leja u osmom mjesecu 2022. godine i preuzeo je tron ONE-ove perolake kategorije. Dugo je Kai pauzirao i nije nastupio još od te pobjede, a Thanh Le u međuvremenu je postao privremenim prvakom perolake kategorije. Pobjednik meča danas će ujediniti pojaseve.

Jared Brooks branit će titulu prvaka u slamka kategoriji, a protivnik mu je Joshua Pacio. Bit će ovo fantastičan meč, a prava paljba očekuje se i u dvoboju Amira Aliakbarija i Arjana Bhullara.

Zuhayr Al-Qahtani i Mehdi Zatout odradit će boksački meč, a u sklopu programa gledat ćemo Muay Thai mečeve, ali i jedan meč prema pravilima Submission grapplinga.

Event počinje u 13:30h, a prijenos je dostupan putem Arena Fight kanala!

Linker
23. travanj 2024 06:10