Ostalo

Sage Northcutt prisiljen otkazati ugovorenu borbu protiv borilačke legende

Sage Northcutt
 Sipa Usa/Ddp Usa/Profimedia
Nadolazeća priredba ONE Championshipa osiromašena je za borbu Sagea Nortcutta i Shinye Aokija

Gotovo dvije godine su prošle od svibnja 2019. godine i posljednjeg ulaska Sagea Northcutta u borilište. On je tad u svom ONE Championship debiju teško poražen od Cosma Alexandrea. Ružni nokaut doveo je i do loma vilice, a sve je na kraju rezultiralo dugim oporavkom. Sageova pauze produžila se i zbog pandemijom otežane godine, ali 29. travnja napokon se trebao vratiti u borilište. Na ONE-ovoj priredbi čekao bi ga dvoboj s ikonom borilačkog sporta, Shinyom Aokijem.

Ipak, borba se neće održati budući da ju je sam Sage otkazao. Naime, otkrio je kako se bori sa "super" simptomima COVID-19 oboljenja te kako će mu trebati dulje vremena za oporavak. ONE se brzo snašao i pronašao zamjenu za Aokija, koji će odraditi treću borbu protiv Eduarda Folayanga. Folayang je također tijekom ovog tjedna ostao bez protivnika pa je to bila logična odluka. Njih dvojica trenutno su na 1:1, nakon što je Folyang 2016. godine slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi, da bi se Aoki revanširao tri godine kasnije, gušenjem u prvoj.

Northcutt je u ONE došao kao veliko pojačanje, napustivši UFC dok se nalazio u nizu od tri pobjede. Ipak, za sada mu se planovi nikako ne ostvaruju, budući da je od dolaska u singapursku promociju upisao tek jedan, gore spomenuti neslavni nastup.

Linker
21. travanj 2024 06:47