Ostalo

Salahdine Parnasse nije uspio ispisati povijest: Adrian Bartosinski se ipak pokazao prevelikim zalogajem

Adrian Bartosinski

 Instagram (adrian Bartosinski)
Nismo gledali atraktivan meč, no razlika u fizičkoj snazi je ipak bila i više nego vidljiva

Glavna borba večerašnje KSW 89 priredbe donijela nam je priliku da svjedočimo ispisivanju MMA povijesti. Prvak u perolakoj i lakoj kategoriji, Salahdine Parnasse, odlučio se na veliki pothvat te je večeras napao titulu i u trećoj, odnosno velter kategoriji. Adrian Bartosinski čovjek je koji je tron velter kategorije zauzeo nakon odlaska Roberta Soldića, a u ovaj meč je ušao sa savršenim omjerom od 13 pobjeda i bez poraza.

Obojica su uistinu fenomenalni borci i očekivalo se da će ova borba biti pravi spektakl, no mnogi su ipak smatrali kako je Bartosinski jednostavno fizički prevelik borac za Parnassea. Spektakl nismo dobili, a kako je meč izgledao, pročitajte u nastavku.

Borbu je Bartosinski započeo uzevši centar kaveza, a Parnasse je kružio oko njega. Bartosinski je na trenutak vrlo lagano rušio Francuza te je razlika u snazi bila odmah vidljiva. Parnasse je nakon toga pokušao srušiti Bartosinskog, no nije uspio to učiniti nego je meč nastavljan na nogama. Ubrzo su borbu odveli u klinč na žici, a Bartosinski je naravno bio snažniji u tom klinču. Uspio je i Parnasse okrenuti situaciju i naći se gornji, no Bartosinski se lagano izvukao. Ušli su i u razmjenu, Parnasse je primio nekoliko udaraca, a većinu runde su proveli u klinču.

Agresivno su borci otvorili drugu rundu, obojica su puno primili, ali i zadali dosta udaraca. Klinč je ponovno bio aktualan, Bartosinski je tjerao Parnassea da se bori leđima prislonjenima uz žicu. Dosta je uspješan bio Bartosinski u tom klinču jer je uspijevao držati Parnassea, iako štete nije bilo. Pokušavao je Bartosinski doći do rušenja, ali se Parnasse odlično branio, a na kraju i izvukao iz klinča. Dosta brže je Parnasse djelovao, dok je snaga bila na strani Bartosinskog.

Lakoćom je Bartosinski početkom treće runde srušio Parnassea, no ovaj se brzo ustao i okrenuo situaciju. Pridigli su se i ponovno završili u klinču na žici, a Bartosinski je ponovno bio u gornjoj poziciji. Pokušao je Parnasse srušiti Bartosinskog, no to mu nije pošlo za rukom, ali dobio je gornju poziciju u klinču. Nakon razdvajanja borci su ušli u razmjenu, Bartosinski je koljenom poslao Parnassea u nokdaun, a Parnasse se odmah instinktivno ustao i sam pokušao rušiti. Krajem runde se situacija smirila, a runda je ponovno završila klinčem i kratkim razdvajanjem.

Bartosinski je početkom četvrte runde pokušao rušiti Parnassea, ali djelovao je sporije tako da ga je Parnasse lagano pročitao. Parnasse je u jednom trenutku solidno kontrirao Bartosinskog koji se odmah bacio u noge, ali do rušenja nije došao. Ponovno su dobar dio runde proveli u klinču na žici bez konkretne akcije, a na istom mjestu se pretposljednja runda i završila.

Bartosinski je u posljednjoj rundi ponovno imao isti plan, odnosno Parnassea pritisnuti uz žicu. To mu je uspjelo, te iako bi Parnasse ponekad okrenuo situaciju, Bartosinski je bio dominantniji. Sredinom runde se taj isti klinč nastavio u centru kaveza, obojica su u ovom trenutku već bili umorni. Publika je konstantno zviždala, očekivalo se od ovog meča nešto više, no dobili smo gotovo pet rundi klinča na žici. Krajem runde Parnasse je na kratko srušio Bartosinskog, no on se odmah ustao te je ponovno, po tko zna koji put, pritisnuo Parnassea uz žicu…

Pobjedu je odnio Adrian Bartosinski jednoglasnom sudačkom odlukom i tako spriječio Parnasssea da ispiše povijest i postane trostrukim prvakom. Pobijedio je zasluženo, bez obzira na neatraktivan meč.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo borbu za pojas u srednjoj kategoriji između prvaka Pawela Pawlaka i legende Michala Materle, a Pawlak je slavio odlukom sudaca. Ostale rezultate pročitajte ispod:

KSW 89 - Rezultati

Glavni dio

Adrian Bartosinski (c) def. Salahdine Parnasse by jednoglasnom sudačkom odlukom — za titulu u velter kategoriji
Pawel Pawlak (c) def. Michal Materla by jednoglasnom sudačkom odlukom (49-46, 50-45, 50-45) — za titulu u srednjoj kategoriji
Damian Janikowski def. Tomasz Romanowski by jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)
Rauli Tutarauli def. Marcin Held by TKO, Round 2, 3:49
Andrzej Grzebyk def. Madars Fleminas by jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)
Szymon Bajor def. Viktor Pesta by podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)
Ahmed Vila def. Lukasz Charzewski by jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 30-27, 29-28)

Preliminarni dio

Wilson Varela def. Sebastian Rajewski by KO (body kick), Round 1, 0:19
Emilia Czerwinska def. Natalia Baczynska-Krawiec by jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)
Michal Domin def. Wojciech Kazieczko by jednoglasnom sudačkom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
26. travanj 2024 18:54