Regija

Miran Fabjan utišao je Sarajevo! U ludoj borbi punoj nejasnoća nokautirao je Spahovića u trećoj rundi

Miran Fabjan

 SCREENSHOT/VOYO
Bio je ovo jako čudan kraj borbe, ali Fabjan je na kraju zasluženo slavio

Ono što smo svi čekali, napokon je došlo na red. Borba koja je odlično eksponirana, što zbog povratka Spahovića, što zbog sjajnog posla kojeg je odradio Fabjan bila je vrhunac odlične sarajevske večeri, a malo je reći da je publika eksplodirala kad su ova dva borca kretala prema kavezu. Spektakl unutar oktogona bio je zagarantiran...

Malo je reći da je Fabjan bio izviždan pri ulasku u kavez, dok je Spahović dočekan kao Bog. Ipak, jedino bitno bilo je ono što će se dogoditi u kavezu.

Odmah je krenulo žustro, Fabjan je išao prema naprijed i upućivao dobre direkte, ali u jednom trenutku Spahović ga je uspio uhvatiti i srušiti ga dolje. Prošao je iz zatvorenog u polugard te bacao jake laktove te krošee u tijelo "Slo Rockyja". Uživao je Spahović veliku podršku s tribina te je radio veliku štetu Fabjanu. Iako je bio u donjoj poziciji, Fabjan je bacio jako puno laktova iz donje pozicije i bio i više nego aktivan. Nekoliko puta je slovenskom borcu ispala guma za zube zbog jačine udaraca, ali uspio je preživjeti do kraja runde.

Nešto se žalio Fabjan prije početka druge runde, a odmah je krenulo jako. Bacao je "front kickove" i cijelo vrijeme pokušavao isprovocirati "Bosansku zvijer". Jako su dobri bili i "low kickovi" kojima je natjerao Spahovića da promijeni gard. Pokušao je Bosanac rušiti prvi put, ali bez uspjeha. Ipak, nedugo zatim uspio je u tome te je držao Fabjana u zatvorenom gardu i zadavao mu udarce dok je Slovenac cijelo vrijeme pokušavao provocirati i bacati laktove s poda. Sudac ih je digao na noge, a onda je Fabjan krenuo silovito. Uzdrmao je Spahovića te krenuo u siloviti "ground and pound", ali domaćeg borca je spasilo zvono.

Odmah na početku runde Spahović je dobro pogodio Fabjana koji je odglumio da je uzdrman i provocirao Spahovića, a onda opet krenuo na njega. Spahović se u jednom trenutku krenuo bacati na leđa te je vidljivo da je umoran, ali Fabjan je stalno htio borbu na nogama. Bilo je tu puno čudnih sekvenci, a Fabjan je na kraju pobijedio tehničkim nokautom!

Nakon meča, izjavio je da će raditi meč u Ljubljani i da želi meč za titulu protiv Mateja Batinića. Rekao je da će zatvoriti Forgača i Zelga u sobu dok se ne dogovore, a usto se i zahvalio Galešiću na svemu.

Bio je ovo jako čudan kraj borbe, ali Fabjan je na kraju zasluženo slavio u apsolutno najboljoj borbi večeri. Čestitke!

Kompletne rezultate priredbe pročitajte na dnu članka.

FNC 14 - rezultati

Miran Fabjan def. Tomo Spahović (TKO, R3)

Rony Jason def. Tariel Abbasov (arm triangle, R3) IZVJEŠTAJ

Darko Banović def. Marco Beltran (podijeljena odluka sudaca) IZVJEŠTAJ

Mario Žgela def. Mateus Messaros (tapkanje na udarce, R1) IZVJEŠTAJ

Alessandro Capone def. Rusi Minev (TKO, R1) IZVJEŠTAJ

Tomislav Sičaja def. Ahmet Rasim Pala (jednoglasna odluka sudaca) IZVJEŠTAJ

Matija Bosančić def. Leon Krajačić (TKO, R1) IZVJEŠTAJ

Ivan Sičaja def. Nemanja Todorović (većinska odluka sudaca) IZVJEŠTAJ

Luka Ceranja def. Teufik Šehić (kraj nakon prve runde zbog ozljede ramena) IZVJEŠTAJ

Linker
26. travanj 2024 07:49