Ostalo

Scott Coker: 'Fedor me konstantno zove i pita kad ću mu ugovoriti borbu'

Fedor Emelianenko
 Screenshot/Youtube
Fedor Emelianenko trebao bi se u borilište vratiti iduće godine

Prošlo je već gotovo godinu dana otkako smo Fedora Emelianenka posljednji put gledali u borbi. Po mnogima najveći MMA borac svih vremena trenutno je u svojoj oproštajnoj turneji, kako je njegov posljednji ugovor nazvao predsjednik Bellatora, Scott Coker. Ona je krenula pobjedom protiv Quintona Jacksona, a upravo Jackson predstavlja tip protivnika kakve Fedoru namjeravaju do kraja karijere iz Bellatora ugovarati.

No, mnogi se pitaju gdje je zapelo i zašto se Fedor ove godine nije borio. Budući da je u rujnu napunio 44 godine, naravno da za čekanje nema vremena. Predsjednik Bellatora rekao je nešto o tome, dodavši kako Fedor ima veliku želju boriti se.

"Fedor me konstantno zove i pita kad će se boriti. Tu imamo problem što uistinu želimo da se on bori tek kad budemo imali publiku. No, to je isto tako poseban izazov. Uskoro ćemo morati donijeti odluku i pokušati riješiti vize za sve borce, a to je bilo teško tijekom ovog tranzicijskog perioda. Moramo još malo pričekati i vidjeti kako će se sve odviti i onda ćemo donijeti odluku o tome kad će se on boriti. No, 2021. godine borit će se sigurno, bez obzira na sve. On svakako mora nastaviti boriti se", rekao je Coker.

U svojoj veliki karijeri, Emelianenko je ostvario 39 pobjeda i šest poraza. Bellatoru je pristupio 2017. godine te je tijekom tog razdoblja savladao Franka Mira, Chaela Sonnena i Quintona Jacksona, a poraze je doživio od Matta Mitrionea te Ryana Badera, u borbi za Bellatorovu teškašku titulu.

Linker
20. travanj 2024 22:46