Ostalo

Scott Coker: Mousasija ćemo sad testirati u najjačoj poluteškoj kategoriji na svijetu

Gegard Mousasi i Scott Coker
 screenshot/YouTube
Predsjednik Bellatora planira Gegarda Mousasija preseliliti u lov na titulu poluteške kategorije

Nakon što je u svoje vlasništvo vratio titulu do 84 kilograma, Gegard Mousasi mogao bi nastavak karijere u Bellatoru odraditi u kategoriji unutar koje je proveo najveći dio svoje karijere u Dreamu i Strikeforceu, čiji je bio prvak. U UFC-u se nakon jedne borbe, a to je bilo 2014. godine, prebacio u srednju kategoriju te je u njoj ostao do sada.

No, već neko vrijeme spominje povratak u polutešku kategorije, odnosno kako mu je dosta skidanja kilograma u ovoj fazi karijere. I čini se da bi se to sad napokon moglo dogoditi. Predsjednik Bellatora namjerava ga preseliti u polutešku kategoriju, za koju i dalje smatra kako im je najjača na svijetu.

"Kad smo doveli Gegarda, on je imao želju boriti se u poluteškoj kategoriji. Istražit ćemo tu mogućnost. Imamo sjajne borbe do 93 kilograma za njega, a i dalje vjerujem kako imamo najjaču polutešku kategoriju na svijetu. Imamo šest, sedam ili osam fantastičnih boraca, uključujući Coreya Andersona koji se idućeg vikenda bori protiv Melvina Manhoefa. Po meni je to nešto što on treba uzeti u obzir. Mislim da bi dobra bila borba protiv Ryana Badera, a vidim ga i u borbi protiv Coreya Andersona. Ima tu puno momaka, u jednom trenutku i prvak Vadim Nemkov. Ako želi ići na titulu, to je svakako opcija. Bio je u potpunosti fokusiran na ovu borbu, a to je sad gotovo. Dati ću mu vremena da odmori, a onda ćemo razgovarati", najavio je Coker svoje planove.

Planove ima i za Douglasa Limu. On nije uspio doći do titule u srednjoj kategoriji te će se vratiti u velter, gdje ima nekoliko izazivača koji ga čekaju.

"On je i dalje naš prvak velter kategorije i za njega također imamo neke dobre borbe. Znam da se Michael Page želi ponovno boriti protiv njega. Neiman Gracie je također dobra borba koja mi sad pada na pamet. I za njega imamo dobrih borbi, ali prvo ćemo mu dati da se oporavi i vrati negdje iduće godine. Mislim da se dobro držao protiv Gegarda, bila je ovo drugačija borba nego Gegardova protiv Roryja MacDonalda. Mousasi je Roryja uništio. Ovo je bio taktički rat. Lima je tražio onaj pravi udarac iz kontre, no ovo je bila Gegardova noć", rekao je što čeka Brazilca.

Bellator priredbe organizira iduća tri vikenda u nizu. Iduću, kao što je Coker spomenuo, predvode Corey Anderson i Melvin Manhoef.

Linker
22. travanj 2024 20:05