Ostalo

Scott Coker najavio novi Bellatorov Grand Prix: Khabibov rođak imat će priliku osvojiti milijun dolara

Usman Nurmagomedov

 Image of Sport/ddp USA/Profimedia
Predsjednik Bellatora otkrio je kako će se sljedeći Bellatorov Grand Prix održati u lakoj kategoriji

Turnirski format natjecanja vrlo je svojstven Bellatoru koji već nekoliko godina priređuje turnire u raznim težinskim kategorijama. Nakon što je A.J. McKee prošle godine osvojio je Bellatorov Grand Prix u perolakoj kategoriji, uslijedio je turnir u bantamu.

Taj Grand Prix trenutno je dogurao do polufinala i 9. prosinca (12. mjesec) gledat ćemo oba polufinala. Raufeon Stots kao privremeni prvak kategorije i Danny Sabatello čine prvi polufinalni par, a Magomed Magomedov i Patchy Mix drugi su par.

Iako ćemo još neko vrijeme čekati na pobjednika tog turnira, Bellatorov predsjednik Scott Coker već je najavio što nas čeka u 2023. godini, odnosno u kojoj kategoriji će se održati sljedeći Grand Prix.

Radi se o lakoj kategoriji u kojoj je prvak Patricky Freire, a nekoliko je uistinu kvalitetnih boraca u toj kategoriji.

‘‘Ako pogledate naš roster, mislim da je ovo najbolji roster koji smo ikad imali u Bellatoru, a trebalo nam je četiri ili pet godina da dođemo tu. Imamo puno mladih talenata zbog kojih sam silno uzbuđen, a imamo i podosta dobrih veterana. Pogledate li našu laku kategoriju, tu su Tofiq Musayev, Usman Nurmagomedov, Patricky ‘Pitbull‘, Benson Henderson koji dolazi nakon sjajne pobjede nad Peterom Queallyjem. Mislim da ovi borci trebaju biti spremni na turnir sljedeće godine. Neki od tih boraca trebali bi se zadržati kod nas i pokušati osvojiti jedan milijun dolara koji dajemo pobjedniku turnira.‘‘, rekao je Coker gostujući u MMA Houru.

Coker je dodao kako će u kombinaciji za turnir biti i Brent Primus, nekadašnji prvak Bellatorove lake kategorije, a ukoliko A.J. McKee odluči ostati u lakoj kategoriji i nakon meča protiv Spikea Carlylea (ovog vikenda), on će također biti u ždrijebu.

Osim turnira u bantamu, Bellator mora dobiti i pobjednika turnira u poluteškoj kategoriji nakon što je finale između Coreyja Andersona i Vadima Nemkova okončano ‘‘no contestom‘‘ nakon nenamjernog sudara glavama i posjekotine zbog koje Nemkov nije mogao nastaviti.

Patrickyja Freirea 18. studenog (11. mjesec) čeka borba protiv Usmana Nurmagomedova za titulu prvaka u lakoj kategoriji i Bellatorov Grand Prix u lakoj kategoriji mogao bi startati s Khabibovim rođakom kao prvakom, ali ne treba unaprijed otpisati iskusnog ‘‘Pitbulla‘‘.

Zanimljiv period čeka nas u Bellatoru, a bilo bi zanimljivo i kad bi UFC ponekad organizirao ovakve turnire gdje bi se borci borili za izdašnu glavnu nagradu.

Linker
25. travanj 2024 07:45