Ostalo

Scott Coker oduševljen mladim Amerikancem: ‘On je bio zvijezda večeri‘

Aaron Pico
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Predsjednik Bellatora Scott Coker nakon Bellator 260 eventa imao je samo riječi hvale za Aarona Pica

Posljednja priredba u režiji Bellator promocije ponudila je nekoliko zanimljivih imena i borbi. Tako smo imali prilike pogledati kako sjajni Yaroslav Amosov ostaje neporažen i nakon 26. profesionalne borbe te osvaja pojas velter kategorije porazivši Douglasa Limu. Engleski borac Paul Daley nakon tri pobjede u nizu poražen je od strane Jasona Jacksona koji je sada u sjajnom nizu od pet pobjeda unutar Bellatora. Ipak, predsjednik Bellatora Scott Coker zvijezdom večeri okarakterizirao je mladog Aarona Pica.

24-godišnji američki borac debitirao je u MMA-ju još 2017. godine, a od samog početka karijere nametnuta su mu velika očekivanja. Naime, Aaron Pico bio je sjajan hrvač na koledžu, a 2016. godine ostao je jednu pobjedu daleko od plasmana na Olimpijske igre. Međutim, Pico je svoj MMA debi izgubio, a porazio ga je Zach Freeman giljotinom nakon samo 24 sekunde. Nakon poraza u debiju, Pico je u narednih deset borbi upisao čak osam pobjeda i samo dva poraza. Posljednjom pobjedom protiv Aidena Leeja, Aaron je u nizu od četiri pobjede, a čini se da Scott Coker napokon počinje dobivati ono što je i očekivao od mladića iz Kalifornije.

Coker je na konferenciji za medije nakon spomenute priredbe izjavio kako vjeruje da je Pico spreman za borbe protiv boraca iz vrha kategorije, a posebno ga je oduševio svestranošću koju je prezentirao u posljednjoj borbi.

''Od svega što sam večeras imao prilike vidjeti, Pico je zvijezda večeri zbog svog kompletnog napretka. Udarci ljevicom, desnicom, udarci u tijelo, rušenja, tranzicije...sve je bilo nevjerojatno. Vidio sam mnogo kombinacija koje prije nije bacao i mislim da je drastično napredovao. Borac s kojim se borio nije šala. Morat ću porazgovarati s Aaronovim timom te vidjeti kakvi su njihovi planovi.'', rekao je Cooker.

Predsjedniku Bellatora sada je u cilju povećati aktivnost mladog Amerikanca kako bi ga češće gledali u Bellatorovom kavezu.

''Mislim da je sada na razini koju očekujemo, a frekventnost njegovih borbi biti će veća nego prije. Mislim da će do kraja godine biti u poziciji da se ponovno bori s top borcima.'', dodao je Cooker.

Najbolji dani borca iz JacksonWink dvorane tek čekaju, a preostaje za vidjeti može li ugroziti borce poput A.J. Mckeeja, Emanuela Sancheza ili prvaka Patricija ''Pitbull'' Freirea. Potencijalni revanš protiv Adama Boricsa mogao bi puno toga pokazati.

Linker
25. travanj 2024 05:50