Ostalo

Sean Strickland: ‘Kada će prebijanje Diega Sancheza biti tretirano kao napad na retardiranu osobu?‘

Sean Strickland i Diego Sanchez

 Twitter (sean Strickland); Screenshot (youtube, Eagle Fc)
UFC-ov borac srednje kategorije upustio se u javne prozivke s BKFC-om i Sanchezom

Legendarni Diego Sanchez jedan je od onih boraca koji jednostavno ne mogu ili ne znaju reći ‘‘dosta je‘‘. Ovaj veteran slobodne borbe nastupa još od 2002. godine, ali itekako je jasno da su njegovi najbolji dani odbrojani i novim nastupima samo dodatno šteti svom zdravlju.

Sanchez je prošao kroz brojne kultne ratove u svojoj karijeri, ali sve to uzelo je danak njegovom tijelu i kroz posljednjih par godina uglavnom upisuje poraze. Ponekad je Sanchez prečvrst za svoje dobro i prima previše štete odbijajući biti završen.

Nešto takvo gledali smo i proteklog vikenda na BKFC KnuckleMania 3 eventu. Sanchez se okušao u boksu bez rukavica, a protivnik mu je bio Austin Trout. Borba je prekinuta u četvrtoj rundi, a prekinuo ju je liječnik nakon velike posjekotine na licu Sancheza.

Trout se poigrao s Diegom Sanchezom u toj borbi i mnogi su se zapitali koji je zapravo smisao ovakvih mečeva. Jedan od onih koji je javno kritizirao BKFC, ali i Sancheza, jest Sean Strickland, sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije. Strickland je poznat kao borac bez dlake na jeziku, a u svom stilu je prokomentirao Sanchezov nastup.

‘‘Kada će prebijanje Diega Sancheza biti tretirano kao da ste prebili retardiranu osobu? U nekoj fazi se morate pogledati u ogledalo i reći sami sebi: ‘Upravo sam prebio mentalnog bolesnu osobu.‘‘‘, napisao je Strickland na svom Twitter profilu, a dodatno je nazvao BKFC ‘‘govnarima‘‘ i njihov event ‘‘klaunskom predstavom‘‘.

Voditelji BKFC-ovih društvenih mreža odlučili su se upustiti u ‘‘Twitteraški obračun‘‘ sa Stricklandom. Jedan od Seanovih pratitelja napisao je Seanu da ne bude grub prema BKFC-u jer se vjerojatno radi o njegovim budućim poslodavcima, na što je BKFC preko svog službenog profila napisao:

‘‘Čak ni mi ne bismo potpisali Seana Strciklanda. Imamo bolji ukus od toga.‘‘

Rat riječima sa Seanom Stricklandom nije naročito dobra ideja, a Strickland je brzo uzvratio BKFC-u:

‘‘Potpisujete stare borce koji bi trebali biti u mirovini i to nazivate borbom. Vaša organizacija je klaunski show, a da se ovaj razgovor vodi uživo, ne biste me niti pogledali u oči. Dobro došao na internet ti opasni čovječe.‘‘, poručio je Sean voditelju BKFC-ove službene stranice.

Dodao je Strickland u još jednom ‘‘tvitu‘‘ da je BKFC vjerojatno spiskao sav novac na potpisivanje Paige VanZant koja je zapravo ‘‘OnlyFans model‘‘ i ne zna se boriti, A nedugo poslije javio se i Diego Sanchez.

‘‘Osuđujem te Seane Stricklandu. Ti negativno utječeš na mladež sljedeće generacije. Promoviraš nepoštovanje prema ženama i manjak morala.‘‘, napisao je Sanchez, a Strickland mu je oštro odgovorio.

‘‘Ovo me snažno pogodilo, od strane legende...Iskreno, ti si imao gurua u sebi. Joshua Fabian (Fabia, op.a.) proveo je puno večeri opuštajući tvoj um. Ja očito nikada neću biti poput tebe.‘‘

Strickland se time referirao na kontroverznog Joshuu Fabiu s kojim je Diego Sanchez jedno vrijeme surađivao, a u centru pozornosti bili su zbog raznoraznih kontroverznih tehnika kojima su Diega spremali za mečeve. Strickland aludira da su Fabia i Sanchez imali nešto više od odnosa trenera i borca, ali to je jednostavno klasični Strickland. Sean je u svojoj objavi naveo da mu očito treba meč što prije, a to je nešto u čemu se možemo složiti s njim.

Linker
23. travanj 2024 15:18