Ostalo

Silva kao najtežeg suparnika u karijeri naveo zaboravljenu ikonu: ‘Zvijer koja je rušila sve pred sobom‘

 FRANCIS SPECKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
‘Tad sam po prvi puta osvojio neku titulu i stvarno se radilo o jednom posebnom trenutku‘

Lista boraca s kojima se tijekom svoje duge i bogate karijere susreo legendarni Anderson Silva krcata je slavnim imenima. Puno je tu bivših prvaka i ikona, ali i lica, poput Israela Adesanye, koja i dan danas igraju glavne uloge po raznim borilištima diljem svijeta.

Ali tko je od svih njih danas 46-godišnjem 'Pauku' predstavljao najteži izazov? U razgovoru s GIVEMESPORT portalom, Silva je na iznenađenje mnogih posebno izvodio zaboravljenu japansku ikonu Hayata Sakuraija.

"Stvarno sam imao puno čvrstih protivnika, ali onaj najteži bio je Hayato Sakurai. S njim sam se borio u Japanu pod okriljem Shooto promocije. Bio je to težak, težak, težak, težak suparnik", otkriva Silva.

Dvoboj o kojem priča odvio se u kolovozu 2001. godine. Anderson je u taj meč ušao sa 6-1, a pobjedom nakon pune tri runde od Japanca nadimka 'Mach' preuzeo je Shooto titulu u srednjoj kategoriji. Bio je to za Sakuraija prvi poraz u profesionalnoj karijeri, a do susreta sa Silvom bio je na impresivnih 18-0-2.

"On je u to vrijeme bio zvijer. Mislim da je pobijedio šest ili sedam Brazilaca. Nokautirao bi svakoga s kime bi se borio. Bio je to za mene poseban meč. Prvi sam se puta borio za svoju državu i po prvi sam puta osvojio neku titulu. Stvarno se radi o jednom posebnom trenutku u mojoj karijeri", prisjetio se nekoć najbolji MMA borac svijeta.

Spomenimo i kako se Anderson ovih dana priprema za boksački meč kojeg će 19. lipnja odraditi protiv Julija Cesara Chaveza Jr-a.

Linker
05. srpanj 2024 22:39