Ostalo

Anderson Silva neće se vraćati u MMA: ‘Želim uživati, a ne se ozlijeđivati‘

Anderson Silva
 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Iako mu ponuda ne nedostaje, Anderson Silva neće se vraćati u sport unutar kojeg se proslavio

Nakon što je napustio UFC nakon 14 godina, gdje se u prvih sedam promovirao kao jedan od najvećih boraca svih vremena, dok se u drugih sedam događao njegov sve veći pad, 46-godišnji Anderson Silva nije završio svoju borilačku karijeru. Nakon razmatranja određenih ponuda, prihvatio je ući u boksački ring i odraditi meč protiv Julia Cesara Chaveza Jr., sina jednog najvećih boksača svih vremena, koji će nastupiti na istoj priredbi. Zapravo, Julio stariji istu će predvodi svojim ekshibicijskim mečem.

Taj Silvin ulazak u boksački ring dogodit će se 19. lipnja u meksičkoj Guadalajari i time će "Spider" pokrenuti novo razdoblje svoje karijere, ono u kojem namjerava naplatiti sve što je godinama radio, ali se i jako dobro zabaviti. Svoje planove otkrio je Arielu Helwaniju u intervjuu za ESPN.

"Trenutno sam u fazi karijere kad su mi strast i ljubav na prvom mjestu, ali i dalje pokušavam biti najbolja verzije sebe. Dat ću sve najbolje od sebe i radim to za moje fanove. Pokušat ću uživati u trenutku", rekao je Silva o meču koju mu slijedi, potvrdivši kako je s MMA-om vjerojatno završio:

"Svakog dana me različite organizacije, posebno u Aziji i Japanu, zovu i žele da se borim, no mislim da je MMA za mene završena priča. Teško je trenirati MMA, teško je ostati u kampu na dobrom nivou jer se puno ozljeđuješ. Ja sad želim uživati i ne moram nikome više ništa dokazivati. Pokušat ću uživati u svakom trenutku borbe u raznim sportovima."

Kad je spomenuo razne sportove, time je automatski potvrdio da niti boks nije ono gdje se sigurno namjerava zadržati. Zapravo je otvoren za razne opcije.

"Možda je moj idući izazov jiu-jitsu. U kimonu ili bez njega, nebitno. Želim uživati u trenutku i onome što sve borilačke vještine donose", potvrdio je.

Ovakav stav zapravo će se svidjeti svima koji Silvi žele ono najbolje, posebno njegovim fanovima. Uistinu je teško bilo gledati njegove posljednje nastupe, gdje se vidjelo kako više nema ono što je potrebno za nastupati na najvišem nivou, ali on si to nije htio priznati.

Linker
26. travanj 2024 23:33