Ostalo

Sjajni Bellatorov Grand Prix ostao bez nastupa jednog od glavnih favorita

Sergio Pettis

 Screenshot (youtube, Bellator)
Turnir osmorice u bantam kategoriji uskraćen je za nastup prvaka te kategorije

Krajem prošle godine, Bellator je najavio novi Grand Prix turnir osmorice. Radi se o već ustaljenoj praksi ove MMA promocije, a turniri privlače dobro zanimanje. Ovaj put, Scott Coker i ostali čelnici promocije, odlučili su se za turnir u bantam kategoriji.

Radi se o ponajboljoj Bellatorovoj kategoriji, a spisak boraca izgledao je impresivno. Nažalost, turnir je ostao bez jednog od prvih favorita. Prvak Bellatorove bantam kategorije, Sergio Pettis, svoj nastup otkazao je zbog ozljede.

''Bellator bi danas trebao objaviti da sam otkazao nastup na turniru za milijun dolara. Prošlog ponedjeljka pretrpio sam ozljedu koja će me udaljiti iz kaveza 6-9 mjeseci. Bit će to moja prva operacija nakon više godina natjecanja. Jednostavno nije bilo suđeno i pomirio sam se s tim. Definitivno sam depresivan, ali radujem se što bržem povratku.'', napisao je Pettis putem Facebooka.

Pettis se u četvrtfinalu trebao boriti protiv Raufeona Stotsa, a ujedno bi to bila i borba za titulu u bantamu. Mlađi brat Anthonyja Pettisa nažalost neće moći nastupiti, a promocija se odlučila za Juana Archuletu kao zamjenskog borca u tom meču. Trenutno nije poznat tko će upasti u turnir osmorice umjesto Pettisa, no Archuleta će ga zamijeniti u meču protiv Stotsa.

Archuleta je bio na popis osmorice boraca i ranije, no sada će uskočiti u Pettisov dio ždrijeba. Borba Stotsa i Archulete ujedno će biti i za privremenog prvaka bantam kategorije. Archuleta je 2020. godine postao i prvakom Bellatorove bantam kategorije. Jednoglasnom odlukom tada je savladao Patchyja Mixa, no pojas je izgubio sredinom protekle godine, upravo protiv Sergija Pettisa.

Raufeon Stots u nizu je od devet uzastopnih pobjeda, a u posljednjem nastupu savladao je sjajnog Magomeda Magomedova. Archuleta i Stots predvodit će Bellator 279 priredbu koja će se održati 23. travnja (četvrti mjesec). Od ostalih sudionika turnira, na istoj priredbi obračunat će se i Kyoji Horiguchi te Patchy Mix. Cris Cyborg u sunaslovnoj borbi večeri branit će titulu perolake kategorije, a protivnica će joj biti Arlene Blencowe. Event će se održati na Havajima.

Bellatorov Grand Prix bantam kategorije - sudionici

Sergio Pettis (22-5) - otkazao nastup zbog ozljede

Kyoji Horiguchi (29-4)
Juan Archuleta (25-3)
Patchy Mix (15-1)
Magomed Magomedov (18-2)
Leandro Higo (21-5)
Raufeon Stots (17-1)
James Gallagher (11-2)

Linker
19. travanj 2024 10:33