Ostalo

Bellator najavio novi Grand prix za iduću godinu, popis boraca je impresivan

Jun 14, 2019; New York, NY, USA; Juan Archuleta (blue gloves) celebrates after his win over Eduardo Dantas (not pictured) during Bellator 222 at Madison Square Garden. Archuleta won the fight.,Image: 447751563, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 Juan Archuleta
Osam boraca bantam kategorije iduće godine borit će se za Bellatorovu titulu i milijun dolara

Još samo finala borba preostala je u četvrtom Bellatorovom Grand Prix turniru, a sad je najavljen peti. Nakon što je Ryan Bader osvojio onaj teškaški, Douglas Lima velteraški, A.J. McKee onaj perolake kategorije te dok će se Vadim Nemkov i Corey Anderson obračunati za osvajanje Grand prixa poluteške kategorije, promocije je za iduću godinu najavio onaj u bantam kategoriji.

To su napravili na svojoj posljednjoj priredbi, onoj u kojoj je Sergio Pettis obranio titulu Bellatorovog prvaka spomenute kategorije pobjedom na Kyojijem Horigochijem. I upravo su njih dvojica najavljeni kao jedni od sudionika turnira koji bi prve borbe trebao dočekati na nekim od prvih Bellatorovih priredbi u 2022. Kao i svaki Grand Prix do sada, pobjedniku će pripasti financijski kolač od milijun dolara.

Osim već spomenutih boraca u turniru će nastupiti još bivši prvak Juna Archuleta, jedini čovjek koji je legitimno savladao Petra Yana, Magomed Magomedov te Leandro Higo, Patchy Mix, Raufeon Stots i James Gallagher, čije je uvrštavanje jedino dočekalo kritike. No, činjenica da je zbog svoje povezanosti s Conorom McGregorom postao svojevrsna zvijezda njegovo uvrštavanje svakako opravdava.

Nema sumnja kako će i ovaj turnir pružiti veliku dozu uzbuđenja, a na kraju će samo jedan od trojica doći do tri pobjede, odnosno do naslova prvaka. To je svakako najpošteniji način za saznati tko je najbolji i upravo zbog toga su turniri među fanovima toliko popularni. Naravno da se onda veselimo i ovom.

Osim toga, ne bismo se trebali iznenaditi da se najavi još jedan turnir. Bellator već jako dugo govori o onome u ženskoj muha kategoriji, no čini nam se da su prije toga ipak odlučili još malo ojačati roster te kategorije.

Bellatorov Grand Prix bantam kategorije - sudionici

Sergio Pettis (22-5)
Kyoji Horiguchi (29-4)
Juan Archuleta (25-3)
Patchy Mix (15-1)
Magomed Magomedov (18-2)
Leandro Higo (21-5)
Raufeon Stots (17-1)
James Gallagher (11-2)

Linker
26. travanj 2024 16:33