Ostalo

Sjećate li se Bellatorove senzacije u hlačicama sa šahovnicom? Večeras ga čeka novi nastup

Ben Parrish

 Screenshot (youtube, Bellator)
Američki poluteškaš nadimka ‘‘Big Tuna‘‘, otvorit će večerašnji Bellator 273 event

U devetom mjesecu protekle godine, održana je Bellator 266 priredba. Priredbu su predvodili Yoel Romero i Phil Davis, a potonji je slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Međutim, možda najveću pažnju, odnio je Ben ‘‘Big Tuna‘‘ Parrish. 31-godišnji američki poluteškaš, do tada je uglavnom nastupao za manje lokalne i regionalne američke MMA promocije, a iza sebe imao je tek pet profesionalnih MMA nastupa.

Dvije godine Parrish je bio izvan kaveza, zbog loma noge koji je zadobio u borbi koju je 2019. godine odradio protiv Logana Woodsa. Bellatorovi matchmakeri, Parrisha su uparili s Christianom Edwardsom. 22-godišnji Amerikanac, također je imao pet mečeva iza sebe, a slavio je u svih pet. Bellator je Edwardsa vidio kao veliku nadu poluteške kategorije, a on je trebao biti još jedan u nizu projekata kojeg bi pažljivo gradili sve od prvog profesionalnog nastupa. Uz sve to, Edwards je povremeno trenirao i s Jonom Jonesom.

Ben Parrish trebao je biti samo još jedan u nizu protivnika koje će Edwards lakoćom savladati te nastaviti svoj put ka vrhu. Koeficijenti na pobjedu Parrisha, kretali su se od 7.00 pa sve do 9.00. Meč je trajao samo 38 sekundi, no veliki autsajder Ben Parrish bio je taj koji je slavio.

Lijevim krošeom, Parrish je Edwardsa poslao na pod, a zatim ga je završio s još nekoliko udaraca. Atmosfera na tribinama eksplodirala je, a Bellator je dobio novu senzaciju. Ben Parrish kasnije je dodatno pridobio fanove, opisujući kako su ga dugo vremena ismijavali, a nekolicinu prijateljstava, poslova i životnih prilika, izgubio je gradeći karijeru MMA borca. Priliku na Bellatorovoj pozornici, jednostavno nije mogao propustiti.

Osim što je Parrish osvojio američke MMA fanove, privukao je i pažnju hrvatskih navijača. Naime, Parrish je nastupio u hlačicama koje su ukrašene šahovnicom sa crveno-bijelim poljima. Radi se o hlačicama koje ekspresno asociraju na Mirka ‘‘Cro Copa‘‘ Filipovića. Parrisha smo ekspresno kontaktirali putem Instagrama, a Bellatorov borac potvrdio nam je kako su mu Mirko Filipović i Branko Cikatić jedni od idola, a zatim je dodao.

‘Volio bih posjetiti Hrvatsku. Svi smo Božja djeca, dakle svi smo obitelj.‘‘

Ljubitelj Hrvatske, večeras će ponovno nastupiti. Parrish će otvoriti Bellator 273 priredbu, koja započinje u nedjelju, u 01:00h. Njegov protivnik biti će Sullivan Cauley (2-0-0). Radi se o 25-godišnjaku koji je oba profesionalna nastupa odradio pod okriljem Bellatora. Dva nokauta u prvoj rundi, njegov je dosadašnji učinak. Unatoč velikoj pobjedi, Parrish nije odmah uparen s nekim većim imenom. Čini se kako Bellatorovi čelnici ne žele žuriti s njime, nego ga planiraju postepeno graditi.

Ugovor s Bellatorom potpisao je na samo dvije borbe, a upravo večerašnja mu je druga. Novom pobjedom, zasigurno će osigurati novi i poboljšani ugovor. Ipak, Parrish je u razgovoru za MMA Fighting izjavio kako vjeruje da će biti nagrađen novim ugovorom, neovisno o ishodu večerašnjeg meča.

‘‘On (Cauley) i ja, vjerojatno ćemo pružiti najnasilniju borbu u 2022. godini. Više nego išta, volio bih da mi Coker omogući da se umirovim od stalnog posla te da mi dopusti da zajašem ovog zmaja, osvajajući ovaj dvorac. Ali sada vam govorim, oni će me potpisati, pobijedio, izgubio ili remizirao, a to će se dogoditi zbog onoga što ću pružiti 29. siječnja. Nokautirat ću ga, a ako ga ne uspijem nokautirati, onda ću ga završiti submissionom.‘‘, izjavio je ‘‘Big Tuna‘‘.

Njegov nadimak referenca je na Tonyja Accarda, poznatog mafijaša iz Chicaga, koji je također nosio taj nadimak. Što reći, osim da Parrishu želimo novu pobjedu, a time bi se ‘‘Big Tuna‘‘ samo dodatno osmjehnuo svima onima, koji su ga godinama ismijavali. Osmijeh na licu, imat će i hrvatski navijači, ukoliko ovaj simpatični poluteškaš, ponovno nastupi u hlačicama s crveno-bijelom šahovnicom.

Kako je izgledala njegova sjajna pobjeda protiv Edwardsa, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
17. travanj 2024 12:45